Huis & Haard

Verhuizen? Dit zijn dé 4 momenten om scherp op te zijn.

Je hebt net je nieuwe paleisje gekocht. Het oude huis ga je snel uit en de verhuizing staat gepland. Je hebt alles geregeld maar heb je wel met de volgende situaties rekening gehouden?

Inpakken en wegwezen

De grote dag is aangebroken. Je hebt alles ingepakt en gaat je nieuwe stulpje betrekken. Je vrienden (van het verhuisbedrijf) staan klaar om je te helpen en je ziet alles met vertrouwen tegemoet. Het is nog vroeg en een stevige bak koffie is dus wel handig. Je zet het koffiezetapparaat aan en verzorgt je vrienden als een goede gastheer/-vrouw. Gelukkig weet iedereen van aanpakken onder motto: “Vroeg beginnen, betekent vroeg weer thuis”

 

Tillen, sjouwen, slepen

Op de grote dag beginnen jullie natuurlijk met die prachtige oude servieskast, een familie-erfstuk. Helaas, bij de eerste de beste drempel maakt die mooie kast een prachtige snoekduik de trap af. Pats! Met een harde klap komt ie beneden op de vloer terecht! Vervolgens tik je ook nog eens het raampje uit de tussendeur. Je maakt de schade op en gaat snel verder met het inladen van het busje. Gelukkig biedt jouw inboedelverzekering een goede dekking tijdens het verhuizen. De goede sfeer is inmiddels helaas een beetje weggezakt.

 

Auto, busje, vervoer

De laatste spullen passen niet meer in het busje en gaan mee in de auto. Je komt bij het nieuwe huis aan en parkeert snel je auto. Ineens hoor je een schel schurend geluid. Je stapt uit, kijkt nog eens goed en  beseft dat je een ongelofelijke blunder hebt gemaakt. Blijkt dat paaltje toch iets dichterbij te staan dan gedacht. Je maakt een foto en legt vast wat er is gebeurd. Gelukkig ben je goed verzekerd en maak jij je geen zorgen.

 

Nieuw huis, nieuwe inboedel

Je kent ‘m wel die ene onhandige vriend waartegen je nog zo hebt gezegd dat helpen niet nodig is. Toch steekt hij zijn armen uit de mouwen en gaat aan de slag. Goed bedoeld, natuurlijk. Alles lijkt zonder schade van het oude naar het nieuwe huis te zijn overgeheveld. Dan gaat het toch mis. Die doos met vazen gaat tegen de vlakte. Het geluid van brekend glas zegt genoeg. Gelukkig heeft je vriend een goed aansprakelijkheidsverzekering en maken jullie je geen zorgen.

 

Vroeg beginnen, nog lang niet thuis

Aan het einde van de middag ontvang je ineens een telefoontje van je oude buurvrouw. Of je even terug wilt komen. Ze ziet namelijk rook uit het keukenraampje komen. Wat blijkt, je bent vergeten het koffiezet apparaat uit te zetten….. Het fijne is, dat je voor dit soort momenten goed verzekerd bent. 😉

 

Tip: Vergeet trouwens niet voor al je verzekeringen tijdig een adreswijziging door te geven. In veel gevallen is jouw verzekeringspremie namelijk deels afhankelijk van je adres!

 

You may also like...