waar-is-mijn-ipad

Een iPad mee op vakantie: wanneer verzekerd en wanneer niet verzekerd?

De iPad bestaat nog geen 5 jaar. En toch bezit bijna de helft van de Nederlanders een iPad of tablet van een ander merk. Omdat het apparaat licht en handzaam is gaat hij ook graag mee op reis. Mijn collega’s van de schade-afdeling krijgen regelmatig vragen over de verzekering van een tablet in reissituaties. Aan de hand van 3 concrete situaties vertel ik je of dit platte computertje wel of niet verzekerd is.

iPad in een auto, verzekerd of niet?

Niet verzekerd – Een tablet in een auto is niet verzekerd, niet op een autoverzekering en ook niet op een reisverzekering, leer ik van Sven, mijn collega van de afdeling Schade & Uitkeringen.
Dus – Laat je tablet niet in de auto achter tijdens een tussenstop of op een ander onbewaakt ogenblik. Ook niet als je bij ons een reisverzekering hebt afgesloten.

iPad op het strand, verzekerd of niet?

Niet verzekerd – Laat je je tablet onbeheerd achter terwijl je een duik neemt en is ie weg als je druppelend terugkomt? Dan heb je dikke pech. Een tablet is te kostbaar om achter te laten als je even gaat zwemmen. Ook als je onze reisverzekering hebt afgesloten.
Dus – Gaat je partner het water in? Maak met je tabletcamera de mooiste serie zwemfoto’s.

iPad in je chalet, verzekerd of niet?

Verzekerd – Is er een deur of raam van je Oostenrijkse chalet geforceerd en is je tablet meegenomen? Dan kun je een beroep doen op onze reisverzekering.
Hoeveel? – De uitkering op je reisverzekering is maximaal € 200 (Europa) of € 250 (Europa Plus/Wereld). Bij de de berekening van je schade-uitkering houden we altijd rekening met het eigen risico en een mogelijke afschrijving.

Oost west, iPad thuis best

Conclusie: Denk heel goed na of je je iPad of tablet mee op vakantie neemt. Ook al heb je een Zelf Reisverzekering in je koffer dan ontvang je na diefstal mogelijk maar een klein bedrag terug.

Afschrijving op een tablet, hoe werkt dat door in de uitkering?

+ Is je tablet nog geen jaar oud, dan kijken we naar de nieuwwaarde, het eigen risico en het maximaal verzekerde bedrag (€ 200 – € 250).
+ Is je tablet ouder dan een jaar dan werkt de afschrijving door in de uitkering. Stel je kocht precies 2 jaar terug een iPad van € 400, dan is de waarde na afschijving van 50% € 200. Als je daar het eigen risico nog van afhaalt hou je het uitkeringsbedrag over. Bij een eigen risico van € 100 ontvang je dus een schade-uitkering van € 100.

Dit is je reisbagage allemaal waard…

Meer informatie over afschrijvingspercentages op je spullen vind je in onze afschrijvingslijst voor inboedel en bagage.

Zeg CBS, wie heeft er allemaal een iPad?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek voerde in november 2013 voor het laatst een onderzoek uit naar tabletbezit in Nederlandse huizen. Onder ouders met kinderen is de tablet het populairst, maar liefst 62% heeft een iPad of andere tablet in huis.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

11 Responses

 1. t.wiersma zegt:

  Ben blij met deze nieuwsbrief over tableds

 2. t.kreuk zegt:

  Wist dit niet over verzekeren. Interessant om te weten.

 3. eric bakker zegt:

  De tablet valt toch onder de inboedelverzekering?? Immers de tablet is slechts tijdelijk uit de woning.

 4. Bert zegt:

  Goede voorlichting.

 5. Frans Jansen zegt:

  Verzekeringen zijn er toch voor om hun kont overal onderuit te draaien. het is toch geld innen en liever niets uitbetalen???? het oooo zooo bekende verhaal.

 6. Ramadan zegt:

  is wel ineressant om te weten, maar ja… je kan nooit alles van te voren zien wat je te wachten staat.

 7. BCV zegt:

  L.S.,

  Ik begrijp werkelijk niet dat Zelf.nl nog steeds tutoyeert !
  Er is toch immers een onderzoek gedaan waarbij jullie hebben toegezegd dit in het vervolg niet meer te doen.
  Hoe lang duurt het voordat jullie die toezegging nakomen ?
  Ik erger mij er persoonlijk erg aan.
  We hebben immers niet bij elkaar in de klas gezeten en kennen elkaar niet persoonlijk.
  Zelfs bij dat laatste is het immers netjes om U te zeggen en pas als beide partijen het er over eens zijn dan mag er pas Je en Jij worden gezegd.
  Ik hoop dat Zelf.nl er nog eens stevig over nadenkt.
  Het zou voor mij zelfs een reden kunnen zijn om elders mijn verzekeringen onder te brengen.
  Temeer omdat ik de recensies over Zelf.nl de laatste tijd ook niet meer zo positief vind.

  Wellicht voor U een reden om nog eens achter de oren te krabben….

  Hoogachtend,
  BCV

  • BCV zegt:

   Ernstig vervelend dat je wordt gevraagd om je naam op te geven en dat die dan vervolgens boven et bericht wordt geplaatst.
   Niet dat ze bij Zelf.nl niet mogen weten wie ik ben, maar de hele wereld hoeft dit immers niet te weten.
   Dat is nu helaas wel het geval.
   Weer een dikke min !!!!!

  • Lars zegt:

   Wij hebben het volgende over het tutoyeren geschreven: http://van.zelf.nl/de-dag-na-de-tutoyeer-nieuwsbrief/

   Bij de vernieuwing van Zelf hebben wij onderzoek gedaan naar tutoyeren. Toen bleek dat de meeste (potentiële) klanten dat als geen bezwaar zagen en zelfs als een pluspunt.

   Natuurlijk zijn er ook mensen die het niet fijn vinden. Daar willen wij echt wel rekening mee houden, maar helaas is dat in dit geval niet mogelijk; we kunnen (nog) niet mensen op individueel niveau tutoyeren, al is dit zeker een wens van ons.

   Dat recensies de laatste tijd minder positief zijn kan ik niet zo 1 2 3 terugvinden. Op trustpilot (een openbare, onafhankelijke website) staan overwegend positieve reacties: https://www.trustpilot.nl/review/www.zelf.nl

   Ook ons klant(on)trevendheidsonderzoek levert overwegend positieve reacties op.

   Op ons blog kan iedereen, zonder tussenkomst van ons en zonder moderatie op voorhand, reageren. Bij de reactie moet men een naam en e-mailadres opgeven. Die worden verder niet gebruikt voor marketingdoeleinden, slechts alleen om iets te tonen. Het staat iedereen vrij om daar een schuilnaam voor te gebruiken. Dit systeem is veelvuldig beproefd op internet; bijna elke website waar men op kan reageren werkt op deze manier.

   Uw naam heb ik overigens gewijzigd in iets dat niet meer herleidbaar is tot u.

 8. Annemarie zegt:

  Hoe zit het met muziekinstrumenten die je meeneemt op reis. zijn die verzekerd?

  Is er ook een inboedelverzekering die muziekinstrumenten verzekerd wanneer ze beschadigd/gestolen worden tijdens de reis naar muziekschool of conservatorium?