volvo

Je auto terugvinden na een joyride is geen pretje

Mathijs, een 32-jarige klant van Zelf, ontdekt na een avondje stappen dat zijn Volvo is gestolen. Vier dagen later vindt hij hem dankzij een oplettende plaatsgenoot weer terug. Ruim 2 maanden later legt hij me onder een kop koffie uit hoe het voelt om je auto een paar dagen kwijt te zijn. En hem beschadigd terug te vinden.

Hoe kwam je erachter dat je auto was gestolen?

“Ik kwam laat, heel laat thuis na een avondje stappen in de stad. De auto stond niet meer op de plek waar hij stond toen ik van huis wegfietste. Ook miste ik de autosleutels op de vaste plek.”

Direct de politie gebeld?

“Eerst heb ik mijn vriendin wakker gemaakt. Ze had de auto niet verzet. Toen wist ik zeker dat hij gejat was en dat ze er met mijn sleutels vandoor waren gegaan. Ondertussen zag ik op twitter een bericht over een afgebrande auto in Alkmaar. Toen kreeg ik het wel even warm.”

En toen…

“De politie kwam vrij snel na mijn telefoontje. Eén van de agenten vertelde me dat de afgebrande auto niet van mij was. Het was stom toeval.”

Hoe vond je je auto weer terug?

“Vier dagen later stond er een vrouw met een scooter voor onze deur. Ze vertelde dat mijn auto waarschijnlijk bij haar in de wijk stond geparkeerd, een paar kilometer verderop. De auto was haar opgevallen omdat het alarm steeds afging. Op internet had ze mijn kenteken ingevoerd en met Google had ze mijn adres gevonden.”

Wat was de schade?

“De bumper was beschadigd, er was binnen gerookt en de automatische versnellingsbak functioneerde niet goed meer. Verder voelde ik trillingen tijdens het rijden. De bumperschade kreeg ik vergoed, de overige schade helaas nog niet.”

doorbot2

Joyriden is voor de eigenaar geen pretje…

“Nee, het voelt niet goed als je niet weet wat ze met je auto gedaan hebben. Ik weet alleen dat ze bijna een halve benzinetank hebben verbruikt. Ze hebben dus een flink eind gereden.”

Het gesprek met Mathijs vond plaats op 11 februari 2013. Mathijs is naast klant ook regelmatig websitebouwer voor Zelf. Zo was hij nauw betrokken bij de bouw van dit blog.

Gestolen auto’s: feiten en checklist

Vorig jaar werden 11.761 auto’s gestolen. Slechts 43% werd weer teruggevonden. We zetten nog even op een rij wat je moet doen als je er achterkomt dat je auto is gestolen.

-Doe aangifte bij de politie, dit kan helaas nog niet online.
-Meld de diefstal ook bij het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV), dit kan via internet of via telefoonnummer 071 – 36 41 777.
-Bel je verzekeraar om de diefstal te melden. Ben je bij Zelf verzekerd? Bel dan 072 – 51 80 160.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

2 Responses

  1. Tom zegt:

    Wat doet zelf.nl eraan om toch dergelijke schade uit te keren?

    • Iwan zegt:

      Bij dit soort gevallen nemen we altijd een expert in de arm om de schade te inventariseren. Gelukkig krijgen onze klanten niet vaak te maken met joyriding.