Juni: chipmaand

De maand juni staat weer in het teken van chippen en registreren van uw huisdier. De maand juni is bewust gekozen, omdat deze maand voorafgaat aan de vakantieperiode. Juist in deze periode blijken de meeste eigenaren hun huisdier als vermist op te geven.

Zo ziet de chip er uit

Laat uw huisdier voor de vakantie chippen!

Het LICG adviseert huisdiereigenaren om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen. Om het belang van chippen en registreren nog eens extra te onderstrepen, organiseert het LICG de Chipmaand. De Chipmaand wordt voor de derde keer georganiseerd. Het LICG wordt hierbij ondersteund door een groot aantal organisaties. Dat zijn Amivedi, Dibevo, Dierenbescherming, Dier en Zorg Dierenverzekeringen, KNMvD, Ministerie van LNV, NDG, Pets Place, Purina Pro Plan, Royal Canin en Virbac.

Wat is een chip precies?

Een chip is een heel klein buisje van bioglas omgeven door een microcoating. Het geheel is zo groot als een rijstkorrel (zie ook de foto). In het buisje zit een klein stukje micro-elektronica. De micro-elektronica bestaat uit een spoel en een computerchip. Wanneer een scanapparaat in de buurt van de chip gehouden, zendt deze een nummersignaal terug. Dat wordt door het scanapparaat opgevangen. Op het apparaat kan dan het unieke nummer afgelezen worden. Het unieke nummer bestaat uit vijftien cijfers. De eerste drie cijfers vormen de landcode. Voor Nederland is de landcode 528.

Voordelen van chippen

De voordelen van chippen op een rijtje:
– Een chip is diervriendelijk en gemakkelijk af te lezen.
– Het chippen maakt uw huisdier uniek: uw dier kan altijd geïdentificeerd worden.
– Een chip gaat een dierenleven lang mee.
– Uw huisdier voelt niets van de chip.
– Een chip is fraudebestendig. Verwijderen is praktisch onmogelijk en de code kan niet worden veranderd.
– Ook jonge dieren kunnen al gechipt worden.
– Je ziet er niks van! Een chip is niet ontsierend.
– Bovendien is er een kattenluikje op de markt, dat alleen katten doorlaat waarvan het chipnummer bekend is.

Chipacties en informatie

Kijk voor diverse chipacties tijdens de chipmaand op www.chipjedier.nl
Kijk ook op: http://www.chipnummer.nl en www.licg.nl

Het plaatsen van een chip wordt door de huisdierverzekeraars, zoals Proteq Dier & Zorg, vergoed.

Uw huisdier verzekeren

U staat er niet direct bij stil, maar uw hond of kat kan ook een keer ziek worden of een ongeluk krijgen. Uw dierenarts kan ‘m vaak weer volledig genezen. Maar dat kost wel geld, soms zelfs veel geld. Rekeningen van 600 a 700 euro zijn echt geen uitzonderingen meer. Gelukkig is er de Proteq Dier & Zorg verzekering, de grootste ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland. Uw hond is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan! Of nog beter: ga naar www.proteqdierenzorg.nl en maak het meteen in orde. Een prettige zekerheid want ook voor uw hond zit een ongeluk in een klein hoekje. Proofiteer nu van 10% korting!

You may also like...