Kans op schade aan woonhuis in tien jaar verdubbeld – daarom een goede woonhuisverzekering

In de afgelopen tien jaar is de kans dat een huiseigenaar te maken krijgt met schade aan zijn woonhuis verdubbeld. Waar men in 2003 ongeveer 5% kans had op schade, is dat in 2011 gestegen tot bijna 10%. Vooral het aantal schadegevallen door weerbarstig water is toegenomen, zo blijkt uit de cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Slecht gekoppelde waterleidingen zijn vaak de boosdoener

Uit onderzoek blijkt dat door nieuwe technieken te gebruiken, waterleidingen sneller gaan lekken. Waar men vroeger een loodgieter inhuurde om waterleidingen door middel van soldeerwerk aan elkaar te koppelen, gebruikt men nu de o zo handige klemkoppelingen. En omdat die zo vreselijk handig zijn, kan de betere doe-het-zelver dat net zo goed zelf doen.

Klemkoppelingen moeten echter wel goed … klemmen en daar zit vaak het probleem. Als ze niet goed worden aangeknepen, dan gaan ze na verloop van tijd lekkages vertonen, met alle gevolgen van dien. Zo kwam er in 2007 per 45 polissen één claim binnen. In 2011 is dat aantal gestegen naar één claim per 25 polissen. Een forse stijging.

Ook waterschade door klimaatverandering

Klimaatverandering blijkt ook een boosdoener te zijn voor de toename van schades aan woning en inboedel. Het regent steeds meer en ook de intensiteit van die regenbuien neemt hand over hand toe. Al dat water zorgt ervoor dat dakgoten en rioleringen zich verslikken in de hoeveelheid, met overstromingen tot gevolg.

Dieven worden professioneler

Naast al het bovengenoemde waterleed, is er nog een gevaar dat op de loer ligt. Het blijkt namelijk dat diefstal de afgelopen jaar ook is toegenomen. Vermoed wordt dat dat te maken heeft met actievere professionele bendes dan voorheen. Zo krijgt 1% van de verzekerden te maken met een inbraak, tegen 0,5% vier jaar geleden.

Goede inboedel- en opstalverzekering daarom onontbeerlijk

Hoe groter de kans op schade hoe belangrijker een goede woonverzekering wordt. Vooral de toename van hemelwater en de verregaande professionalisering van het dievengilde zijn voor veel mensen reden om deze verzekering nader onder de loep te nemen. De woonverzekering van Zelf.nl biedt dan een uitstekend product voor een lage premie. Premie woonverzekering berekenen doet u hier.

You may also like...

1 Response

  1. Yvette zegt:

    Zeker belangrijk zo’n woonhuisverzekering! Ik heb mijn premie berekend op -spam-. Zij vergelijken de producten, voorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. Heel erg handig!