Kassa: “jarenlang te veel voor inboedelverzekering betaald.” Niet bij Zelf.nl!

Inboedelwaardemeter kan tot te hoge premies leiden

Heeft u weleens van een inboedelwaardemeter gehoord? Volgens consumentenprogramma Kassa! is dat een belangrijke reden dat veel mensen jarenlang veel te veel voor hun hebben betaald. Veel (grote) verzekeraars hanteren een inboedelwaardemeter. Zelf.nl doet dat niet. Bij Zelf.nl is de inboedelverzekering recht door zee.

Met een inboedelwaardemeter wordt de waarde van uw inboedel (uw huisraad) geschat op basis van zaken als inkomen, leeftijd, woonplaats en gezinssamenstelling. Daarnaast is het vaak van belang in wat voor soort huis u woont: een huur- of koopwoning. Is dat laatste het geval, dan wordt er gekeken naar de WOZ-waarde. Dit is in theorie een aardige methode. Het is alleen jammer dat hier gemiddelden uitkomen. Gemiddelden waar u misschien wel ruim onder zit. Het zou kunnen dat de waarde van uw inboedel veel lager is dan waar u deze voor verzekert. U betaalt dan te veel. Het kan ook andersom; de waarde van uw inboedel kan hoger zijn dan het gemiddelde, wat tot onderverzekering leidt. Dan krijgt u bij schade minder uitgekeerd dan de werkelijke waarde van uw spullen.

Zelf.nl doet dat (uiteraard) anders. Wij schatten de waarde van uw inboedel niet in via zo’n waardemeter. Uw inboedel is gewoon gegarandeerd verzekerd tot € 125.000. Deze dekking is een All Risk dekking. Dit is de meest uitgebreide dekking die mogelijk is. Alle oorzaken van schade zijn verzekerd, tenzij deze specifiek zijn uitgesloten (overigens net een handje vol). We hebben overigens net een paar leuke artikelen gepubliceerd over weersomstandigheden en inboedelverzekering.

Beste Koop

In de Consumentengids van april / mei 2011 is de Zelf.nl Woonverzekering tot de Beste Koop uitgeroepen. En daar zijn we trots op. De Consumentenbond geeft een verzekering de titel ‘Beste Koop’ als die de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt.

Een gemiddelde kost volgens Kassa! € 125 per jaar. Bij Zelf.nl betaalt u voor een jaren dertig hoekwoning met vijf slaapkamers net iets meer dan € 100 per jaar. Niet slecht toch? Bereken hier uw premie inboedelverzekering. Meer weten? Meer informatie inboedelverzekering.

You may also like...