Katteneigenaren niet bewust van medische kosten

In het klantenbestand van Proteq Dier & Zorg is 70% hond en 30% kat. Dit is opmerkelijk, want er zijn meer katten (3 miljoen) dan honden (2 miljoen) in Nederland. Als er aan katteneigenaren wordt gevraagd waarom ze hun kat niet verzekerd hebben, dan wordt er vaak geantwoord: “Mijn kat komt nooit buiten”, “Ik zie wel als het zover is” of “Mijn vorige kat was ook nooit ziek”.


“Mijn kat loopt niet zoveel risico”

Als grootste aanbieder van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten in Nederland heeft Proteq Dier & Zorg veel inzicht in hoeveel honden en katten er verzekerd zijn. Het feit dat er meer honden dan katten verzekerd zijn is opvallend. Proteq Dier & Zorg heeft onderzocht waarom katteneigenaren hun kat niet snel verzekeren. De redenen daarvoor zijn uiteenlopend maar komen neer op de gedachte dat hun kat niet veel buiten komt en dus minder risico loopt. Daar vergissen de meeste katteneigenaren zich in.

Ook katten moeten naar de dierenarts

Meest voorkomende behandelingen bij katten

Er is bij Proteq Dier & Zorg uiteraard ook veel informatie over het soort declaraties van verzekerde katten. Blaasproblemen komen heel veel voor en dan vooral bij (gecastreerde) katers. Dit wordt meestal opgelost met een antibiotica-kuur en dieetvoer, maar als je er niet op tijd bij bent (of als voer niet helpt) kan het een hele dure operatie worden. Verder komen gebitproblemen veel voor bij katten. Dit moet behandeld worden door middel van reinigen en trekken. Er is zelfs een ernstige vorm van tandvleesontsteking waarbij alle tanden en kiezen getrokken moeten worden. Nierproblemen, hartproblemen en suikerziekte komen ook veel voor. Vooral veel binnenkatten hebben overgewicht, wat suikerziekte in de hand werkt.

Katten die buiten lopen, lopen allerhande verwondingen op, van krab- en bijtwonden tot aanrijdingen met botbreuken. Opgelopen wonden kunnen erg gaan ontsteken. Abcessen komen dan ook heel veel voor bij katten.

Verantwoord huisdierbezit

Alle behandelingen zijn duur en er wordt vaak levenslang medicatie voor gegeven. Daarom is het juist zo prettig dat u voor uw huisdier ook een ziekte- en ongevallenverzekering kunt afsluiten. Dit draagt bij aan verantwoord huisdierbezit. Uw huisdier is volledig afhankelijk van u en u wilt hem altijd de medische zorg kunnen bieden die uw hond of kat verdient. Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar ook bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Vraag daarom een offerte aan!

You may also like...

1 Response

  1. 25-03-2010

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door VicKuP, Zelf Verzekeringen en Leonie Koomen, Eric Streefland. Eric Streefland heeft gezegd: Poesje mauw, wat kost jij nou? http://tinyurl.com/yld4aax […]