left

Keep left

Een tripje geboekt naar Japan, Engeland of Malta? 美しいです, nice, sbieħ: mooi!
Niets fijner dan met een auto de omgeving verkennen en zoveel mogelijk van het land te zien. Voor velen is het idee dat ze links moeten rijden toch even wennen. We maken je het met een aantal tips graag zo gemakkelijk mogelijk.

1. Huren

Als je in de mogelijkheid bent, kies er dan voor om een auto te huren op de plek van bestemming. Zo zit je stuur ook aan de andere, voor dat land, juiste kant. Dit maakt het links rijden makkelijker. Bovendien zitten alle functionaliteiten dan ook aan de juiste kant. Je hebt niet veel aan je ruitenwissers als je wil aangeven dat je linksaf gaat.

2. Automaat

Het kost al voldoende energie om aan de linker kant van de weg te rijden. Als je daarbij ook nog met je andere hand moet schakelen. Dan draait niet alleen je motor, maar ook je hoofd teveel toeren. Een automaat is de uitkomst.

3. Drukte

Het klinkt gek maar zoek in het begin juist de wat drukkere wegen op. Zo kun je achter anderen blijven rijden. Dan gaat het links rijden bijna vanzelf en kun je langzaam wennen voor als je straks ook de minder drukke wegens moet trotseren.

4. Borden

Let op de borden aan jouw kant van de weg. Zie je ineens de achterkant van een bord? dan gaat er iets niet goed.

5. Pijl

Plak een fel briefje met een pijl naar links op je dashboard. Deze weerspiegelt in je raam en helpt je constant herinneren.

6. Navigatie

Een navigatiesysteem of navigatieapp vertellen je ook welke kant op je bijvoorbeeld een rotonde of kruispunt moet nemen.
Check voor vertrek hoe de voorrang is geregeld en andere verkeersregels. Dit verschilt per land. Goed voorbereid zijn geeft je meer zelfvertrouwen achter het stuur.

Een hele fijne en veilige vakantie gewenst en niet vergeten: Keep left!

You may also like...