walkie-talkie

Ken je Zello al? De app die van een volwassen kerel weer een kind maakt

Bij Zelf zijn we gek op gadgets. Daarom staan we vandaag even stil bij Zello, de app die je mobiel in een walkietalkie verandert. De app stond tijdens het recente South by Southwest, een Amerikaans festival rond interactieve media, weer volop in de belangstelling.

Dit heb je nodig

Voor de gratis app Zello heb je een smartfoon, internet (Wifi of 3G) en één of meer contacten nodig. De eenvoud van deze app is ook zijn grote kracht. In een paar seconden kun je een vriend, je partner of je collega laten weten dat je iets later bent. Bijna met losse handen.

‘Dat kan Whatsapp toch ook?’

Dat kan Whatsapp met de microfoonfunctie tegenwoordig ook, hoor ik je denken. Nee, niet helemaal. Deze walkietalkie-app werkt ook als een walkietalkie. Je stem komt direct door de luidspreker. Zelfs als de ontvanger muziek luistert of zijn geluid uit heeft staan.

Gebrul uit je broekzak

Dat hij overal doorheen praat is ook de vakuil van deze app. Zit je in een stiltecoupé en
ben je diep verzonken in een vuistdikke roman dan schrik je best wel even als je uit je broekzak opeens een brulstem hoort. Het overkwam collega Lars vanochtend in de trein naar Alkmaar. Ik hebgezworen (met kwat tussen twee vingers) dat ik hem voor 9 uur niet meer zal zello’en.

Walkietalkie, raar woord eigenlijk

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

5 Responses

 1. Victor zegt:

  Die komiek maakt hem af 🙂 Wie is dat?

 2. Iwan zegt:

  Lars heeft inmiddels de Bezet-knop gevonden. Als ik nu een boodschap brul krijgt hij een discrete melding op zijn scherm en kan hij de boodschap later terugluisteren.

 3. enno zegt:

  gebruikt zello veel mb’s als je geen wifi hebt? want dan is je internet bundel snel op!
  alvast bedankt voor je reactie.