titel

Een duurzame denneboom waar je de deur niet voor uit hoeft. Die krijg je zo.

Sinterklaas weg, kerstboom in huis. Het halve bos in Denemarken is weer gekapt en de kunstbomenfabriek maakt overuren. Wil je dit jaar echt duurzaam zijn dan maak je een boom van zolderitems. Want zelfs een kunstboom is pas na 17 jaar duurzamer dan een ‘echte’.

1. De boekenboom

boekenboomlittleaesthete.com

Die stoffige boeken die je al tijden geleden weg had willen doen, kunnen nog mooi 1 laatste doel dienen. Stapel de boeken in een kegelvorm, slinger er wat lichtjes omheen en tadaa: je hebt een heuse nepboom. Tip: vergeet de boeken niet eerst even af te stoffen ;-).

boom-boeken-spiegel

momtoob.com

Als je niet zoveel boeken of te weinig ruimte hebt, kan je ook een halve boekenboom maken. Plaats een halve stapel tegen een spiegel en deze zal de rest voor je doen.

2. De kleerhangerboom

hangerboombkwilliams-catskidsandcrafts.blogspot.nl

13 kledingstukken zullen het een paar weken zonder hanger moeten doen. Je hebt namelijk (minstens) dit aantal hangers nodig voor deze boomvariant. Bevestig ze in piramidevorm aan elkaar, hang er ter versiering wat ballen en slingers aan en klaar is Kees.

3. De tapeboom

tapeboom
modernparentsmessykids.com

Schilderstape. Niet alleen handig voor het klussen, ook prima bruikbaar om een boom mee te maken. In een paar minuten heb je hiermee je eigen boom op muur, raam of deur geplakt. Vind je dit soort tape net iets te saai? Koop dan Washi-tape. Verkrijgbaar in allerlei kleuren en patronen.

tape-lichtjes-boomhttp://love-aesthetics.blogspot.nl/

Als je toevallig nog een kort snoer lichtjes hebt liggen, kan je deze mooi verwerken in je tapeboom. Geeft net dat beetje extra sfeer ‘s avonds.

4. De ladderboom

ladderboom
tatteredstyle.blogspot.com

Net de ramen gelapt? Dat komt goed uit. Want voor deze boomvariant kun je de ladder laten staan. Vlecht wat lampjes door de sporten, hang er wat kerstballen aan en klaar ben je. Bovendien heb je onder de ladder alle ruimte om de kerstcadeaus neer te leggen. Als dat niet handig is..

5. De kerstkaartenboom

kaartenboom
littleaesthete.com

Stel dat je zelfs de dag voor Kerst nog geen boom hebt. Geen paniek. De kans is groot dat je inmiddels wel een stapel kerstkaarten op deurmat hebt liggen. Hang die dit jaar niet aan een waslijn, maar plak ze tegen de muur.

You may also like...