Schermafbeelding 2013-11-27 om 16.23.32

De kerstman en andere dingen die door je dak kunnen vallen

Over precies een week is het Kerstmis. Een goed moment om de polisvoorwaarden van je Woonverzekering te checken. Want de kans bestaat natuurlijk dat er een gulle dikzak inclusief slee en roedel rendieren door het plafond komt vallen. Vind je dat vreemd klinken? Dit viel er in de recente geschiedenis allemaal door het dak.

Twee koeien, Cornwall

De 77-jarige Sue Marshall is aan het stofzuigen als ze een luid gekraak hoort in haar atelier. Ze gaat kijken en treft daar een koe aan tussen de restanten van haar tafel. Boven de koe ziet ze een groot gat in het plafond. Nog steeds aan het bijkomen van de schrik krijgt Sue opnieuw het nodige te verwerken als een tweede koe naar beneden komt. De beesten waren door een kapot hek ontsnapt van een weiland dat ongeveer dezelfde hoogte had als haar dak. Beide koeien overleefden de val.

Kogel, FloridaSchermafbeelding 2013-11-27 om 16.24.42

Tropicana Field, St Petersburg

Miami Marlins vs. Tampa Bay Rays. Een mooi affiche, vond ook de 54-jarige Charles Sweatt, die samen met zijn familie naar het honkbalstadion van de Rays in het Amerikaanse St Petersburg toog. Middenin de wedstrijd voelt hij een scherpe pijn in zijn been. Hij denkt eerst dat het om een verdwaalde honkbal ging, maar al snel blijkt dat er een kogel door het dak van het stadion is komen vallen. De politie verklaarde dat er zo’n anderhalve kilometer verderop inderdaad een schietpartij had plaatsgevonden op dat tijdstip. Omdat de vallende kogel een hoop snelheid verloor toen hij door het dak ging, komt Charles er met een blauwe plek vanaf.

Naakte man, North Carolina

September in het jaar des Heeren 2012. James Albert Kimrey wil op zaterdagavond dolgraag in de kerk slapen. Omdat er op dat moment een kinderkoor oefent en de man zich verre van normaal gedraagt, laten de dienstdoende vrijwilligers dat niet toe. James geeft niet op en probeert zich ’s nachts door het dakraam te wurmen. Dat is vrij klein dus trekt hij z’n kleren uit. Kwestie van frictie verminderen. Een succesvolle strategie, zo blijkt, want hij valt er dwars doorheen. Een vroege kerkganger treft op zondagochtend een poedelnaakte James aan. Een illusie armer en een dagvaarding rijker.

Bijenkorf, South Carolina


Stel je voor: je hebt al wekenlang last van bijen in je appartement. Uiteindelijk besluit je de zolder te checken en je ontdekt een gigantische bijenkorf. Het overkwam reddit-gebruiker underdog 106. Hij belt meteen de lokale imker, maar voordat deze arriveert komt de korf dwars door het dak van de badkamer donderen. De vorige bewoners hadden daar namelijk gipskarton voor gebruikt. Gelukkig slaagt de imker erin de korf te verwijderen. Zo’n 12.000 bijen van de 30.000 overleefden de val.

Cameralens, Californië

We schrijven 2 september in het jaar 2011. Debbie Payne schrikt op van een harde klap die haar hele huis doet trillen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een 9 inch Canon cameralens. Twee pond zwaar, schoon aan de haak. De lens is waarschijnlijk afkomstig van een vliegtuig, maar de autoriteiten kunnen het niet met zekerheid zeggen.

Heel recent, Apollo Theatre

Een paar uur nadat we dit bericht live zetten, hoorden we van het drama in het Apollo Theatre waarbij een deel van het dak naar beneden kwam en 76 mensen gewond raakten, waarvan 7 zwaargewond. In dit artikel wilden we graag dingen laten zien die net goed zijn gegaan. Dat was bij het Apollo helaas niet het geval 🙁

You may also like...