luchthaven

Koffer kwijt op vliegveld? Onze reisverzekering helpt je aan ondergoed

Ken je dat onrustige gevoel na het kwijtraken van je sleutels of je bankpas? Je koffer kwijtraken op een luchthaven voelt minstens zo vervelend heb ik aan den (onder)lijve ondervonden. Heb je tijdens zo’n ondergoedschaarste ook iets aan je reisverzekering? De hoogste tijd voor een kort onderzoek.

Waargebeurd

Deze zomer slokte vliegveld Rome mijn koffer op. Dat ik niet de enige heer was in ons reisgezelschap beperkte het leed aanzienlijk: in geleend ondergoed kwam ik de kofferloze dagen toch redelijk comfortabel door. Maar stel dat ik alleen met mijn vrouw en dochters op pad was geweest? Had mijn reisverzekering dan uitkomst geboden?

Ondergoed gedekt

Het antwoord is: ja. De reisverzekering van Zelf heeft budget voor dit soort onvoorziene aankopen.

Wij betalen de kosten die je moet maken om de noodzakelijke kleding en toiletartikelen te kopen omdat de bagage te laat aankomt op de vakantiebestemming.

(…uit voorwaarden Doorlopende reisverzekering Zelf, pag 14)

Spelregels voor schoon ondergoed

Is jouw kledingkoffer na landing ook vermist en heb je behoefte aan vervangende kleding? Hou dan rekening met deze spelregels:
– Doe aangifte op de luchthaven.
– Check je polis (Europa € 200, Europa Plus & Wereld € 300).
– Stuur ons het Property Irregularity Report (PIR).
– Plus een kassabon van de aangeschafte spullen.

Happy end

Mijn kofferavontuur kende een happy end: 48 uur na onze landing op Aeroporto di Roma Fiumicino stond een koerier met mijn koffer voor onze deur. De resterende 5 dagen heb ik weer in mijn eigen ondergoed doorgebracht.

Heb je onze verzekering al?

Op de website van Zelf leggen we precies uit tot welk bedrag je op het vliegveld vermiste kleding vergoed krijgt.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...