concert-dak-verzekering

‘Kom van dat dak af, waarschuw niet meer’

‘Kom van dat dak af’ is waarschijnlijk één van de bekendste regels uit de Nederlandstalige popmuziek. Het Britse bandje de Beatles kreeg precies 47 jaar geleden een vergelijkbaar verzoek toen ze op het dak van een Londens kantoorpand stonden te spelen. Lees hoelang ze daar speelden en waar je op moet letten als je zelf een dakconcert organiseert.

Kom van dat dak af, John, Paul, George en Ringo

Op 30 januari 1969 gaven de Beatles hun laatste optreden, op het dak van het Beatleshoofdkantoor. Het rooftop concert haalde over de hele wereld het nieuws. Aan de ene kant omdat concerten op daken niet gewoon waren, aan de andere kant omdat de band ruim 2 jaar geen live-optredens meer had gegeven. Helaas maakte de politie snel een einde aan dit onverwachte event. De band had nagelaten om een vergunning te regelen.

Dakconcert in cijfers

– 4 Beatles (+ 1 extra Beatle, Billy Preston)
– 9 takes van 5 liedjes (te horen op het album Let it be)
– Totale speeltijd 42 minuten
– Plaats: Savile Road 3 te Londen

Plannen voor een dakconcert?

Heeft jouw huis een plat dak en heb je plannen voor je eigen rooftop concert? Check wel even of je dakterras gemaakt is voor veel publiek. En weet dat onze opstalverzekering géén dekking biedt voor schade na een dakconcert.

Not so famous rooftop concerts

Sinds 1969 is ‘het dak eraf spelen’ meerdere keren geïmiteerd. Onder meer door U2, Justin Bieber, ontelbare Beatles-coverbands en … Paul Mc Cartney himself.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...