Kwakkelend herfstweer in Nederland; 5 meter sneeuw in Oostenrijk

Een Elfstedentocht lijkt op dit moment een winterse utopie te zijn. De temperatuur is sinds de tijd dat iemand van het KNMI op het idee kwam om deze te meten, nog nooit zo hoog geweest. Misschien een goed idee om de wind en regen achter te laten en naar de sneeuw te vertrekken, mét een reisverzekering van Zelf.nl natuurlijk :).

Terwijl het in Nederland behelpen is op sneeuwgebied, ligt het in Oostenrijk op sommige plekken letterlijk huizenhoog. In Klösterle bijvoorbeeld ligt 480 centimeter sneeuw. Afgelopen maandag waren in Lech en Zürs 12 tot 13 duizend toeristen ingesneeuwd. Gelukkig zijn de problemen inmiddels verminderd omdat er geen nieuwe sneeuw is gevallen.

Ondanks de problemen, is het ook goed nieuws voor mensen die binnenkort op wintersportvakantie gaan. Zij hebben in ieder geval sneeuwgarantie. Weliswaar betekent veel sneeuw ook een hogere kans op lawines, maar zelfs daaraan is gedacht. Men heeft honderden meters hekwerk op de bergflank gezet om lawines op te vangen.

Gaat u binnenkort skiën? Denk dan wel even aan de reisverzekering. Zeker als u ook nog van plan bent om in de zomer op vakantie te gaan, is de doorlopende reisverzekering van Zelf.nl een hele voordelige keus. Al vanaf 5 cent bent u verzekerd. Bereken uw premie.

You may also like...