Lawine overleven door de ogen van een skiër

In Verbier, Zwitserland raakte in februari 2011 een skiër bedolven onder een lawine. Dat gebeurde tijdens een heftig rondje off-pisteskiën. Het slachtoffer had om zijn capriolen te filmen een camera op zijn helm gemonteerd. Dat heeft spectaculaire, maar ook zeer benauwende beelden opgeleverd, zoals u kunt zien in het filmpje hieronder.

In het filmpje is te zien dat twee mannen op het punt staan een zeer ruwe berghelling af te dalen. Degene met de helmcamera gaat als laatst en filmt bijna de hele tocht naar beneden van z’n metgezel. Wanneer de filmer zelf naar beneden gaat, zien we dat het na een paar seconden al helemaal misloopt; een enorme hoop sneeuw spoelt razendsnel over hem heen.

Gelukkig wordt de filmer na een paar minuten uitgegraven en kan hij het ongeluk navertellen. Het heeft wel wat bij hem teweeg gebracht, want hij kon zich nu pas ertoe aanzetten om het filmpje op Youtube te plaatsen. Het is in ieder geval een wijze les voor alle waaghalzen die wel van spannend skiën houden.

Denkt u ondanks al het lawinegeweld wel nog even aan uw reisverzekering? Deze zal u niet beschermen tegen persoonlijk letsel, maar wel tegen de gevolgen van letsel en schade aan uw spullen. De reisverzekering van Zelf.nl vormt een ideale aanvulling op uw ski-vakantie.

You may also like...

1 Response

  1. G.Kappers zegt:

    ook bij zelfverz ben je op en na je 70ste levensjaar minder waard in de reisverzekering tegen de zelfde premie als iemand van 69 en jonger
    zie kassa tv 03-03-2012.