Halloween

Lekker griezelen of liever feelgood?

Hoe zit dat met jou?

Vandaag is het Halloween. Een traditioneel feest dat niet alleen in Amerika wordt gevierd. Ook in Ierland, Verenigd Koninkrijk en Canada griezelt men graag mee.

Er zijn meerdere tradities die de huidige viering hebben gevormd. En één ervan kunnen we herleiden naar de Kelten in het vroegere Groot-Brittannië. Zij waren overtuigd dat deze dag de geesten van alle overledenen van dat afgelopen jaar terugkwamen, om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. De Kelten probeerden vervolgens deze boze geesten met maskers te misleiden.

Deze griezelige gedachte is al sinds lang koren op de molen van Hollywoods horrorscene. Want voor de meesten van ons geldt dat er niets boven een lekker potje griezelen gaat. De huidige special effects lijken natuurlijk onovertroffen. Maar dat dachten we 20 jaar geleden ook 🙂 Juist omdat het genre zo populair is zien we vandaag de dag veel remakes van deze oldies.

Toch hebben die klassieke horrorfilms wel wat. Juist in het daglicht van de huidige mogelijkheden zouden we ze tot het cult genre kunnen scharen. Ken jij je griezel-klassiekers? Onderstaande roepen bij ons ‘warme’ herinneringen op. Vertel: welke zijn we vergeten en hoogstwaarschijnlijk roepen we lachend ‘O jah!’.

Onze top 3 gruwel klassiekers

  1. Nightmare on Elm Street
  2. The Shining
  3. Night of living dead 

You may also like...