kerst_01

Zo kom je zonder kleerscheuren de kerst door

Op Kerstavond kan er van alles misgaan. Zie Home Alone. Zie ook Home Alone 2. De meeste problemen kun je echter oplossen zonder het hele huis te boobytrappen. Wij zetten een aantal handige tips op een rijtje.

Vlam in de pankerst_02

Voorkomen: draai eerst het gas lager voordat je iemand een uitbrander geeft.

Oplossing: draai het gas uit en doe een deksel op de pan. Gooi er nooit water overheen! Daarmee maak je het alleen maar erger.

Kind trekt aan tafelkleed en duur servies ligt aan diggelenkerst_03

Voorkomen: zet de hoeken vast met klemmen. Maar dan wel echte klemmen, zeg maar de stormharingen onder de klemmen.

Oplossing: mooi gelijmd is niet lelijk!

Rode wijn over het witte kleedkerst_04

Voorkomen: schenk het niet, maar dat is wel erg ongezellig.

oplossing van oma weet raad: “Heeft u een ongelukje met rode wijn, gebruik dan meteen lauw of warm water en het vlekkenprobleem is uit de wereld. Geeft u de vlek kans en tijd om aan het weefsel te hechten, dan heeft u er naderhand een heel karwei aan.” Gewoon gelijk deppen dus.

Kerstboom in de fikkerst_05

Voorkomen: zet gewoon van die leuke LED kaarsjes neer. Dan neem je de pyromaantjes in de familie ook meteen de wind uit de zeilen.

Oplossing: toch liever echte kaarsen? Zo krijg je roetplekken van de muur. In het geval van behang, ga er met de stofzuiger overheen. Als dat niet alles weghaalt, heb je waarschijnlijk een ander motiefje in het nieuwe jaar (met andere woorden, opnieuw behangen). Een geverfde muur kun je overschilderen. Wel eerst even een speciale ‘hier-komt-geen-vlek-doorheen’ coating eroverheen.

Zoals je ziet is er voor elk euvel wel een geschikte oplossing. Is het niet je oma, dan weet je verzekering wel raad.

You may also like...