buitenlandse-feestdagen

De leukste feestdagen in het buitenland

Een trip naar het buienland kan nóg leuker worden als er nog iets extra’s te vieren valt. Plaatselijke feesten zijn de beste feesten. Zeker omdat die om de gewone kleine geneugtes van het leven gaat: van bierdrinken met je maten, tot de oudste beweging ter wereld in de praktijk brengen. Wij doken de reisgidsen in en kwamen tot deze 3 bijzondere feestdagen. Lees je mee?

#1. Duitsland – Vatertag, met de mannen dronken in de natuur worden

duitsland-vatertag
Ho, ho, horen we je nu roepen. Wat is er nou zo plaatselijk aan het wereldwijde Vaderdag, dat commerciële feest waar vaders nutteloze asbakken en stropdassen in de maag gesplitst krijgen? Nou, in Duitsland doen ze het effe anders. Daar houden ze rekening met wat vaders nou écht willen. Een groep vaders zet samen een “Bollerwagen” in elkaar, vullen hem met bier en trekken de natuur in. Om de beurt trekken ze de kar en als ie leeg is, strompelen ze weer huiswaarts. Perfecte Vaderdag, al zeg ik het zelf.

#2. Rusland, Ulyanovsk – Verwekkingsdag, nieuwe Russen maken

rusland-verwekkingsdag
Op 12 september, exact 9 maanden vóór Ruslanddag, krijgen de mensen in Ulyanovsk een dagje vrij om nieuwe Rusjes voor Moedertje Rusland te maken. En hoewel jij misschien geen Rusjes kan maken, hoeft dat je er niet van te weerhouden om deze dag mee te vieren. 🙂

#3. Oostenrijk – Krampusdag

oostenrijk-krampus
In december zijn we in Nederland traditiegetrouw aan ’t bakkeleien over Zwarte Piet. In Oostenrijk en andere Alpenlanden gaat dat wat anders. Daar liggen de kindertjes te sidderen in of juist onder hun bedje. Want Krampus weet precies wanneer je stout bent geweest en zijn straf is niet mals. Krampus is een demon die wat hand- en spandiensten voor Sinterklaas verricht. Sinds onheuglijke tijden vermommen jonge mannen zich als Krampus in de eerste 2 weken van december. Vooral op de avond van 5 december zwerven ze over de straten en maken kinderen (en grote mensen) zo bang mogelijk.

Dus hop, hop het vliegtuig of de auto in

Maak zo’n speciaal feestdagje mee. En als je dan toch gaat, neem de reisverzekering van Zelf met je mee 🙂

You may also like...