iwaku

Leven 3.0: iwaku

Het is 7 uur in de ochtend. Je fantastische droom wordt ruw afgekapt door het snerpende geluid van de wekkerradio. Slaapdronken stap je uit bed. Je sleept jezelf naar het raam en opent de gordijnen. De nacht is nog lang niet klaar met jouw straat en verstikt de huizen onder een pikzwarte deken. Je zucht. Jawel mensen, zaterdag gaat de wintertijd weer in.

Maar opstaan kan ook anders. Met de iwaku bijvoorbeeld. Wie denkt dat nu een stuk volgt over de app van een populaire dierenquiz met Rob Fruithof komt hier bedrogen uit. Want de iwaku (spreek uit: ‘aai-week-joe’) is een wekker. En niet zomaar een. Deze wekker zit zo goed in elkaar dat je elke ochtend uitgeslapen je bed uitspringt. Zelfs in de wintertijd.

iwaku Studio Flat 01

Bediening met een app

Je bedient iwaku met een gratis app (iOs en Android). Dat is sowieso al fijn, maar het heeft ook nog een praktische functie. Leg je smartphone op je bed zodat de ingebouwde bewegingssensor je slaapcyclus in de gaten kan houden. De iwaku maakt je wakker in de lichtste slaapfase. Uit een diepe slaap gewekt worden vindt natuurlijk niemand leuk. Je hoeft alleen een uiterlijke tijd in te stellen waarop je wakker wil worden en klaar is Kees.

Geleidelijk wakker worden

Ook de manier waarop je gewekt wordt, is erg prettig. Het licht in de iwaku wordt langzaam steeds sterker. Een opkomend zonnetje, zeg maar. Dat stimuleert je hersenen nog tijdens je slaap. Hierdoor staat je lichaam al ‘aan’ terwijl jij nog wakker moet worden. Tegen de tijd dat je ook daadwerkelijk je ogen open doet ben je dus al zo fit als een hoentje. Hebben we trouwens al gezegd dat je ook je lievelingsnummer dan wel favoriete radiostation kan instellen als wake up tune? Kom maar op met die dag!

Win een iwaku

Wil jij ook wakker worden met het gevoel dat je handen tekort komt om de dag te plukken? Dat kan, want wij geven een iwaku weg. Vertel hieronder wat de meest irritante manier is waarop jij ooit gewekt bent en wie weet win jij er wel een.

You may also like...

16 Responses

 1. Victor zegt:

  Toen ik in de binnenstad van Alkmaar boven de Xenos woonde kwam op vrijdagochtend om half vijf altijd de enorme vrachtwagen met dezelfde piep achteruit rijden, uitladen, rammelen met karren en kratten. Dat waren nog eens tijden! 🙂

  **ik ben van deelname uitgesloten, dat weet ik 🙂

 2. Vincent van der Veen zegt:

  Hallo!

  De meest irritante manier van wakker worden blijft toch altijd het moment dat je een half uur voordat de wekker af gaat spontaan wakker bent. Zo zonde van dat laatste half uurtje…

 3. Maarten Stol zegt:

  Meest irritante wijze gewekt?

  Door mijn hyperactieve vriendin die dan heel ‘lief’ op bed springt en meteen de oren van mijn hoofd kletst………

 4. Remy Lammers zegt:

  Die ene keer dat ik op vakantie na een geweldige avond een extra middagdutje nodig had en lekker lag te slapen aan de rand van het zwembad. Compleet uit het niets werd ik met een platte hand in mijn gezicht geslagen door een type met het zelfde dat niet onder deed voor Arnold Schwarzenegger. Verward en slaperig werd ik wakker waarna ik een hand van hem aangeboden kreeg die ik in mijn verwardheid maar accepteerde.

  De kerel liep vervolgens verder naar een stel dat lag te slapen iets verderop, waar hij het zelfde tafereel herhaalde. Vervolgens liep hij het terrein af en heb ik nooit meer iets van de vreemde kwibus vernomen.

 5. Emiel zegt:

  Die ene keer dat ik in een vliegtuig eindelijk de slaap kon vatten en een overijverige stewardess vond dat het tijd werd om het verduisteringsluikje open te doen waarna mijn pupillen bijna uit elkaar spatten toen ik mijn ogen opende.

 6. Niels Borst zegt:

  De meest irritante manier van wakker worden is door de wekker. Of door de buren, door de warmte, door de zonnestraal die precies door de gordijnen in je ogen schijnt.
  Wat zeg ik nu allemaal. Wakker worden is gewoon irritant :P. Maar als het dan toch maar moet, dan maar met de Iwaku.

 7. Sander zegt:

  Ik stond op het punt waku waku te winnen, ik had nog maar 1 aapje nodig…..Maar in plaats het laatste aapje kwam ik een olifant tegen en die blies het verhaaltje uit!

 8. Miranda zegt:

  Het meest irritante moment was toch wel de keer dat we kampeerden in het zonovergoten Italië. ‘S morgens werden we vroeg in de ochtend wakkergeblazen door een windhoos. Heel de tent aan flarden, de spullen zeiknat en verspreid op het terrein. Zelf vermoeid, nat en niet in het beste humeur….. Tja dat was onze laatste kampeervakantie vrees ik.

 9. Evelien zegt:

  Excuses alvast voor het onsmakelijke verhaal, maar dit is echt de meest irritante manier waarop ik ooit wakker ben geworden. Mijn dochtertje (peuter) was ziek, ze had overgegeven in haar bed. Toen mocht ze de rest van de nacht bij mij in bed slapen. Lekker dicht tegen haar moeder aan. Need I say more?

 10. Janneke zegt:

  Wordt er nou voorbij gegaan aan het feit dat het superslecht is je mobiel op je bed te leggen? Slechte zaak.

 11. Sabrina zegt:

  De meest irritante manier om wakker te worden was voor mij toch wel de keer dat mijn lief na een nacht stappen met zijn vrienden mij een weltrustenkus gaf. Begrijp me niet verkeerd hoor, weltrustenkusjes zijn heerlijk en lief maar niet met een kegel van bier en een broodje döner met extra veel knoflooksaus… om dan vervolgens in een soort van knuffelhoudgreep vast gehouden te worden… sliep daarna toch wat lastig. Maar love him anyway! 🙂

 12. Dyone zegt:

  By far was dat op een kamp in Volendam waar ik met mijn toenmalige vriendje was. Iedere ochtend werd snoeihard Iedereen Doet Het van Robert Long door de speakers getetterd. En mocht je daar niet snel genoeg op reageren dan ging je met matras en al onder de douche. Niet echt leuk, wel heel effectief 🙂

 13. Patricia zegt:

  Ik was op stap geweest met mijn vriend en zijn vrienden. Om vier uur ’s nachts viel ik helemaal uitgeput op bed in slaap. Totdat ik wakker werd en dacht in het zweet te baden. Echter, toen ik ook een penetrante geur ontdekte, bleek mijn vriend in zijn broek geplast te hebben. Dus konden we midden in de nacht het matras verschonen en ons nog even afspoelen onder de douche. Ik ben toch maar verder op de bank gaan slapen… Toen we het weken later over dit voorval hadden, bleek nagenoeg elke vriend het wel eens te zijn ‘overkomen’. Stelletje zuiplappen.

 14. Harm zegt:

  ’s Nachts om half 4, tweede Paasdag, gewekt door een telefoontje van de Politie. De winkel waar m’n vriendin de bedrijfsleider van was stond blank vanwege lekkage. Of de Brandweer even de deur in mocht trappen om de stroom af te sluiten ivm evt. kortsluiting en brandgevaar… ‘Maar natuurlijk, gaat uw gang!’.
  Wel lief dat ze ’t nog even netjes vroegen.

 15. susan zegt:

  Via de radiowekker met death metal hard rock….

 16. Eva zegt:

  Bedankt voor alle reacties.
  De iwaku actie is inmiddels gesloten. Miranda heeft haar prijs ontvangen en in gebruik genomen.