nefit-easy

Leven 3.0: Nefit Easy

Als het gaat om uitvindingen uit Back to the Future liggen we goed op schema. Toegegeven, met het hoverboard mogen we wel een beetje haast maken, maar verder laat de film best goed zien hoe 2015 eruit zou kunnen zien. En het is pas 2013, dus hebben we nog even.

Next level thermostaat

Wat de schrijvers van deze jaren ’80 klassieker echter over het hoofd hebben gezien is de Nefit Easy. Deze slimme thermostaat is zo next level dat hij absoluut niet had misstaan in het script. Van Hollandse makelij trouwens.

Zo kun je bijvoorbeeld de verwarming in je huis bedienen met de bijbehorende gratis app. Waar je ook bent. En nu we het toch over die app hebben: de Easy detecteert wie er allemaal thuis zijn en stelt de temperatuur af op basis van de aanwezige bewoners. De verwarming gaat dus pas omhoog als de koukleum van het gezin thuiskomt. En als de laatste bewoner het huis verlaat gaat hij dus automatisch omlaag. Meer warmtecomfort, minder energie.

Mochten er problemen zijn met de cv-ketel, dan krijg je daar meteen bericht van op je smartphone. Deze foutmelding stuur je met een druk op de knop door naar de installateur. Vanaf begin 2014 kan de installateur met een speciale app de cv-ketel uitlezen, testen en als het nodig is resetten. Of hij stelt op afstand vast welke onderdelen hij eventueel nodig heeft, zodat hij de storing sneller en efficiënter kan oplossen als hij langskomt.

Hand met iPhone campagne NEFIT in opdracht van EchtemensenHandig hoor, zo’n app

De Easy is los te koop, dus zonder abonnement of contract. Eind dit jaar komt er een adapter beschikbaar waarmee je de thermostaat ook op cv-ketels van andere fabrikanten kunt aansluiten. Verder kun je nog diverse in-app opties verwachten zoals een douchetimer, openhaardfunctie en weersafhankelijke regeling. Kun je nagaan wat de Nefit Easy in 2015 allemaal kan…

You may also like...