1

Binnenkijken bij Marijke

Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze in hun droomhuis wonen. Fotograaf Marijke Krekels kan dat wel. Na een proces van drie jaar bewoont ze sinds begin dit jaar een loft in een voormalig fabrieksgebouw van Philips in Eindhoven.

Schermafbeelding 2013-10-29 om 09.11.39

“Ik woon in gebouw Gerard, een rijksmonument op het bruisende Strijp S. Vroeger produceerde Philips hier radio’s en televisie’s, maar ook bakeliet. Het lijnenspel van de gebouwen en de karakteristieke industriële sfeer die dat met zich meebrengt vind ik prachtig. Niet voor niets hield ik voorheen al veel van mijn fotoshoots in dit gebied. “

2Wonen en werken op dezelfde verdieping. De slaapkamer is op de vide. 

“Voorheen zag ik een huis alleen als een plek om te eten en te slapen. Dat is nu compleet veranderd. Er wonen hier veel zelfstandige creatieven. Gelijkgezinden dus. Netwerken gebeurt al in de lift, maar ook in de grote gezamenlijke daktuin. Nu betekent wonen leven, ontmoeten, verbinden en inspireren.“

3Uitzicht vanuit de loft. 

“Restaurants, designwinkels of op een rommelmarkt: ik kijk overal om me heen om te zien wat ik mooi vind en vooral of het past. Bij de industriële leefomgeving, maar ook bij mezelf. Ik was dan ook best betrokken bij het hele proces tot de oplevering. Daar heb ik veel inspiratie uitgehaald.”

4

“Samen met een bevriende interieurstylist heb ik daarna de inrichting in grote lijnen bedacht. Mijn jongere broer kwam met het idee om materiaal van oude steigers te gebruiken voor de trap, vide en het podium. Die heeft hij ook zelf in elkaar getimmerd samen met een vriend.”

5

“Het interieur sluit goed aan op mijn stijl van fotografie. Dat doe ik namelijk ook op gevoel. Van mijn oude huis heb ik niks meegenomen, ik heb alles ‘nieuw’ bij elkaar gezocht. Het is een mooie mix geworden van vintage en nieuwe meubels. Een vriendin die op bezoek kwam gaf me een groot compliment door te zeggen: ‘Marijke, dit ben jij gewoon’. En zo voelt het ook.”

Meer weten over de fotografie van Marijke? Kijk dan hier.

You may also like...