Maximum prijs rijbewijs

Demissionair minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat en demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hebben besloten dat gemeenten niet meer dan € 36 voor rijbewijzen mogen vragen. Dat staat vandaag op Telegraaf.nl.

Het rijbewijs mag niet duurder zijn dan € 36

Verschillende prijzen

Nu betalen mensen die hun rijbewijs verlengen, in verschillende gemeenten verschillende bedragen, uiteenlopend van € 23 tot € 65. Dat scheelt maar liefst € 42! Dat was voor de ministeries aanleiding voor een onderzoek naar een maximumtarief. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) en de ANWB waren bij dat onderzoek betrokken.

Advies: maximumprijs van € 36

Onderzoeksbureau Deloitte voerde dat onderzoek uit en concludeerde dat de meeste gemeenten het tarief dat zij in rekening brengen, niet kunnen onderbouwen. Deloitte adviseert een maximumprijs van € 36. Eurlings en Bijleveld nemen dat advies over. De wet waarin dat wordt vastgelegd is, is in voorbereiding.

Tot 30% korting op uw autoverzekering!

Vanaf de introductie van Zelf.nl in oktober 2008 verstrekt Zelf.nl forse kortingen (tot wel 30%) op de Autoverzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de dekkingen of van de snelle service. Profiteer ook van de lage premie en uitstekende kwaliteit en service.

You may also like...