Meer vandalisme in de Lente

De lente maakt een hoop in mensen los. Zoals de lammetjes in de wei met de kolder in de kop rare sprongen maken, vertonen sommigen van ónze soortgenoten ook vreemd gedrag. Het blijkt namelijk dat het aantal schades door vandalisme flink hoger ligt in de lentemaanden.

Meer sloopgedrag in de lente

In de maanden maart, april en mei worden er bij Zelf.nl ruim 20% meer schades gemeld die het gevolg zijn van vandalisme. In de zomermaanden is het aantal meldingen juist een stuk lager. De herfst kent een korte opleving van vandalisme, om daarna in december fors te dalen naar ruim 50% onder het gemiddelde. Deze cijfers zijn op basis van bijna zeshonderd schademeldingen in vier jaar tijd.

Uw maandag nog vervelender door vandalisme

Over het algemeen worden de meeste schades op zondag en maandag gemeld. Ruim 40% van het gemelde vandalisme vindt die dagen plaats. Het kan zijn dat schades die in het weekend zijn aangericht pas op maandag worden ontdekt en dan ook worden gemeld, maar het verschil is niettemin opmerkelijk te noemen. De rest van de dagen in de week zijn min of meer gelijk aan elkaar.

Wat heeft u aan deze informatie?

Schadepreventie is een belangrijk streven. Niet alleen voor ons, zodat wij geen schade uit hoeven te keren op uw autoverzekering of woonverzekering, maar ook voor u. Hoe minder wij uitkeren aan schade, hoe minder u betaalt aan premie. Sowieso is het niet leuk om uw bezit zinloos beschadigd te zien worden door een stel vervelende klieren.

Natuurlijk is het moeilijk te voorkomen. U gaat tenslotte niet 24 uur per dag naast uw auto of in uw tuin bivakkeren. Toch kunt u er wel bedacht op zijn. Zet uw auto onder een lantaarnpaal, in het licht, of zorg ervoor dat uw auto in ieder geval goed in het zicht staat. Uw woning kunt u enigszins beschermen door buitenverlichting te plaatsen, een tuinhekje of, in het uiterste geval, een koppel goed afgerichte Dobermann Pinchers. 🙂

You may also like...