Meer verzekeringsfraude door crisis?

Volgens de Telegraaf haalt de economische crisis het allerslechtste in automobilisten naar boven. Volgens de krant proberen steeds meer auto-eigenaren hun verantwoordelijk te ontlopen als zij schade hebben gereden. Ook lichten ze steeds vaker de verzekering op door hun schade in iemand anders schoenen te schuiven. Een autoverzekering lijkt zich goed te lenen voor fraude, al wordt daar tegenwoordig zeer goed op gelet.

Steeds vaker blijkt dat chauffeurs doorrijden nadat ze in een ander voertuig een duik hebben gereden, zo blijkt uit cijfer uit Amsterdam. Alleen al in de afgelopen twee maanden schakelden 32 gedupeerden daarom de politie in. Dat zijn “van die gevallen dat men in een parkeergarage net even tegen een andere auto aanrijdt en denk ‘bekijk het maar'”, aldus een politiewoordvoerder.

Een creatieve manier van fraude is met een gehuurde auto expres schade aan een eigen voertuig veroorzaken. Door deze schades met opzet laten zwendelaars de verzekeringsmaatschappij van het verhuurbedrijf opdraaien voor oude deuken of krassen die al in hun eigen wagen zaten. Ook worden auto’s soms volledig total-loss geregen door verhuurwagens en busjes (en dan moet je echt je best doen!). Op deze manier krijgen die mensen de dagwaarde van een auto die ze liever kwijt willen, maar die onverkoopbaar is door de slechte economische situatie.

Dit is ook een kwestie waar wij bij Zelf.nl mee te maken hebben. Gelukkig hebben we een goed fraudebeleid en doen we er alles aan om dit soort gevallen eruit te pikken. Op deze manier zorgen wij dat uw premie niet opgaat aan dit soort frauduleuze praktijken. Door fraude voortijdig te signaleren en daarmee te voorkomen, blijft uw premie laag. Wilt u weten hoe laag? Bereken dan vrijblijvend uw premie.

You may also like...