Mensen met kleine voeten veroorzaken vaker ongeval

Uit onderzoek van Zelf.nl is gebleken dat mensen met een schoenmaat beneden de 39 meer ongevallen veroorzaken dan mensen met een maatje groter. Dat komt omdat mensen met kleinere voeten minder gemakkelijk uit de voeten kunnen met de pedalen in hun auto. Hiermee valt ook te verklaren waarom vrouwen en kleinere mannen in het verkeer vaak tot ongelukken leiden.

Zelf.nl is daarom van plan om aan mensen met een schoenmaat beneden de 39 een fors hogere premie te vragen. Verwacht wordt dat meerdere verzekeringsmaatschappijen zullen volgen. In de loop van week 14 zullen wij uitvragen welke schoenmaat u heeft als u een autoverzekering wilt afsluiten. Ook aan bestaande klanten zal deze vraag worden gesteld.

Kleine schoenmaat leidt tot hoger risico dus hogere premies

Voor verzekeraars is het van levensbelang om risico’s goed in te schatten. Als iemand een grotere kans maakt om ongelukken te veroorzaken, dan moet diegene een hogere premie betalen. Voor een autoverzekering is dat met name van belang. Auto-ongelukken ontstaan bij uitstek door (verkeerd) menselijk gedrag of menselijke eigenschappen.

Voor Zelf.nl is er daarom veel aan gelegen om chauffeurs van dit type van elkaar te kunnen onderscheiden. Hoe groot is de kans dat de verzekeringsnemer een ongeval veroorzaakt? Als diegene een ongeval veroorzaakt, dan moet de schade worden betaald uit de premie-inkomsten van de verzekeraar. Hoe meer schades er moeten worden betaald, hoe hoger de premie van de autoverzekering wordt.

Ook onderzoek naar andere lichaamskenmerken

Zelf.nl is van plan om meer lichaamskenmerken nader onder de loep te nemen. Bij autoschadegevallen wordt er in sommige gevallen al gevraagd om de lengte van de armen (draaicirkel stuur) of de neus (blikveld) door te geven. Dit is een revolutionaire stap in het achterhalen van waar risico’s liggen. Voorbij is de tijd waarin er alleen maar naar de auto wordt gekeken. De persoon die de auto bestuurt is juist het gevaar. En het gevaar is hetgeen waar u zich tegen verzekert.

Premie autoverzekering berekenen?

Heeft u schoenmaat 40 of hoger? Bereken dan vrijblijvend uw premie op premie autoverzekering berekenen.

Geen 1 april meer?

Dan maakt het totaal niet uit wat voor schoenmaat u heeft. Als u maar voorzichtig rijdt 🙂

You may also like...

6 Responses

 1. John zegt:

  Wat is dit nou voor raars? Dit is het begin van het eind. Lichaamskenmerken mee laten wegen vind ik heel eng klinken.
  Nog even en met mijn hamertenen betaal ik meer premie…

 2. Maarten zegt:

  hahahaha ik heb maatjuh 40 en men vriendin heb 37

 3. Cornelis zegt:

  En wat gebeurt er met de premie voor mensen met een grotere maat?

 4. Dylan zegt:

  Gelukkig heb ik maat 45, krijg ik nu korting 🙂

 5. corry zegt:

  Tjeee, nu heb ik maat 38 van schoen met een lichaamslengte van 1.62m,,,,,,,,,,,,,,,,maar ook een kklein auto’tje met een klein pendaaltje en zou ik toch bij jullie meer moeten betalen.?
  Wilde ik graag een verzekering afsluiten hier maar niet doen dus….flauwe 1 april mop.!!!

 6. Frank zegt:

  1 april…? ;o)