dennis-bergkamp-goal-argentinie-wk1998

Hoe Dennis Bergkamp de Argentijnen in 1998 uit het WK knalde

Komende woensdag speelt het Oranje in de halve finale tegen Argentinië. De vorige 4 WK-ontmoetingen eindigden 1 keer in een remise (2006), 1 keer in een nederlaag (1978) en 2 maal in een overwinning. Dennis Bergkamp scoorde de winnende in de meest recente: de kwartfinale van het WK98 in Frankrijk. Tot grote vreugde van Jack van Gelder.

En zo reageerde Jack van Gelder op Bergkamps goal…

‘Ik heb opeens zo’n gevoel dat we in de halve finale gaan komen’, zei Jack van Gelder op 4 juli 1998 (Messi was toen 11 jaar oud, Robben 14). Nog geen 10 seconden later vestigde Jack vermoedelijk een wereldrecord met het herhalen-van-een-spelersnaam-na-een-doelpunt-op-een-WK. Bekijk het doelpunt op een bedje van euforisch commentaar.

…En zo klinkt Jack van Gelder & Co 16 jaar later

‘Ja, ja, ja, ja. Ongelooflijk, ongelooflijk’, Jacks woorden na het tegenhouden van de laatste penalty van Costa Rica in de kwartfinale van het WK in Brazilië. Jack was blij maar hield zichzelf meer onder controle dan 16 jaar geleden. Wellicht bewaart hij zijn stem voor de finale.
>>>Beluister het radiocommentaar van Jack van Gelder en Ronald van der Geer (speeltijd: 7 minuten en 48 seconden)

De samenvatting van Argentinië – Nederland (WK98)

Als je wat meer tijd hebt is de samenvatting een aanrader. Met een hoofdrol voor Patrick Kluivert (de maker van de 1-0), Frank de Boer (voor de pass op Dennis Bergkamp) en Dennis Bergkamp. (speeltijd: 8 minuten en 36 seconden)

Zelf over het WK 2014

Onze redactie bestaat uit afgekeurde, mislukte en overschatte voetballers. Dat weerhoudt ons er niet van om lekker veel te schrijven rond het WK 2014 in Brazilië. Prettige wedstrijd.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...