makeymakey

Maak van een banaan een piano (herfstvakantietip)

Het is herfstvakantie, het regent en je kinderen vervelen zich. Wat doe je dan? Collega Tim maakte samen met zijn 4-jarige zoontje een reis door de Wondere Wereld van de Techniek. Niet met Chriet Titulaer maar met MaKey MaKey als gids.

Mario spelen met je eigen console

Hoe vet is het om met je eigen knoppen Marios Bros te spelen? Joost maakte zijn eigen gameconsole van karton en aluminiumfolie.

Maak van je gezicht een muziekinstrument

Bij dit experiment heb ik een paar bananen in mijn hand. Die zijn met stroomdraadjes verbonden aan een eenvoudig pianoprogramma op mijn MacBook

Wat maakt dit apparaatje zo leuk?

Mijn zoontje ontdekt zo hoe techniek precies werkt. Ik vind het zelf ook leuk dus we spelen echt samen. Dat kan ik niet zeggen van een potje Memory. Dan verlies ik toch en hou ik m’n aandacht er niet bij.

Waar kun je MaKey MaKey bestellen?

De Nederlandse site Tof Speelgoed verkoopt hem voor € 49,95. Ik kocht hem via een Amerikaanse site en was 49 dollar kwijt.

Zo werkt MaKey MaKey

Snap je dit apparaatje nog niet helemaal? Deze Amerikaanse video laat de mogelijkheden zien. Of lees de recensie of het achtergrondartikel op nerdsite Bright.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

1 Response

  1. Kees zegt:

    Complimenten
    En nu weet je hoe weinig je terug kan krijgen als je zelf…s verzekerd bent