Moet Chersonissos even wachten omdat je examen is uitgesteld? Met een annuleringsverzekering is dat geen probleem


Het is een drama voor veel scholieren die vandaag het vwo-examen Frans hadden moeten maken. De examenopgaven waren gisteren al op internet te vinden. De eindexamencommissie besloot daarom het examen een dagje uit te stellen. Leerlingen die van plan waren om direct na dit laatste examen het vliegtuig in te springen om van een welverdiende vakantie te genieten, hebben nu het nakijken. Met een goede annuleringsverzekering zou dit drama enigszins worden verzacht.

Annuleringsverzekering dekt het omboeken van je ticket

Het grootste drama voor de vwo-leerlingen is dat ze voor hogere kosten voor hun vakantie komen te staan. Het omboeken van een ticket kost tijd en geld en daar is vaak niet op gerekend. Een annuleringsverzekering houdt daar wel rekening mee. Zo’n onverwachts examen is reden om een beroep te doen op je annuleringsverzekering. Het omboeken van je ticket en de kosten die daarmee gemoeid zijn, worden keurig netjes betaald door Zelf.nl. Althans, als je de annuleringsverzekering binnen veertien dagen na het boeken van je vakantie hebt afgesloten.

Hoe staat het in de voorwaarden?

In de voorwaarden wordt de bovenstaande situatie niet helemaal exact beschreven, maar volgens onze schade-experts is dat geen probleem. Op pagina 17 staat onder het kopje “Omvang van de dekking” het volgende:

“Zelf.nl verleent uitkering bij annulering in de volgende situaties:
onverwachte oproep van verzekerde na een eindexamen voor een herexamen dat niet op een ander tijdstip dan tijdens de reis kan worden afgelegd;”

En daarmee zijn de kosten voor het later op vakantie gaan netjes gedekt. Voor iedereen boven de achttien is een reisverzekering met annuleringsdekking daarom geen slecht idee. Een premie berekenen doe je op de pagina premie reisverzekering berekenen.

You may also like...