plumen-001

Mooi én duurzaam – eindelijk een spaarlamp die gezien mag worden

Nu de dagen korter worden, kunnen we wel wat licht gebruiken. Je kunt natuurlijk kapitalen spenderen aan een mooie lampenkap om dat noodzakelijke kwaad van een spaarlamp te verhullen. Maar je kunt ook gewoon een Plumen 001 aanschaffen: ’s werelds eerste energiezuinige design lichtbron. Hij gebruikt 80% minder energie en blijft zo’n 8 keer langer branden dan de gouwe ouwe gloeilamp. En… hij is nog mooi ook.

Een verlichte pluim

De naam Plumen is een samenvoeging van pluimen (van een vogel) en lumen, de eenheid van licht. De Plumen past in elke E27-fitting en kost rond de 30 euro. De lamp rekent af met het idee om spaarlampen te kopen als morele verplichting. Eindelijk een spaarlamp die gezien mag worden.

You may also like...

3 Responses

 1. Ruud zegt:

  Dat een lampenverkoper of designer zo’n verhaal levert kan ik me voorstellen, gaat sec om verkoop. Dat een verzekeraar zo’n verhaal doet is merkwaardig.

  a. wel eens afgevraagd waar lampenkappen voor dienen ? onder meer ter bescherming van je ogen, daar geen aandacht aan geven betekent voor de kijker oogschade, en voor de (zorg-) verzekeraar meer uitkeringen doen.

  b. wat voor spaarlamp is het, waarschijnlijk geen ledlamp in zo’n kringelmodel, dus een echte spaarlamp en daar zal mogelijk kwik in zitten, in een onbeschermde buis, dus bij licht onvoorzichtig gebruik : breuk en vrijkomen van kwikdampen en ander ongezond materiaal. Ook dan voor een verzekeraar een wat ongemakkelijke presentatie van wat mooi is – dat zeker – maar niet voor je ‘zelf.nl’
  En waarom hebben we dan in Nederland de kwikthermometer in de ban gedaan ? Die hangt slechts onschuldig aan de muur.

  Of zie je dat anders. Ja waarschijnlijk, anders had je het niet geschreven. Dan toch nieuwsgierig waarom je het dan wel hebt geschreven. 😉

  • Lars zegt:

   Beste Ruud!

   Wij zien dit inderdaad iets anders 🙂

   Zoals elders op de website: wij doen ons werk graag en goed. Zodat de drempel voor onze klanten om alles uit het leven te halen wat lager wordt. Ons motto is dan ook: jij leeft. Zelf verzekert.

   Daarnaast zijn mijn collega’s en ik net zoals veel van onze klanten geïnteresseerd in duurzaamheid (binnenkort nog een leuke post daarover) en worden we geïnspireerd door initiatieven zoals deze prachtige designlamp. Dat delen we graag.

   En we hebben natuurlijk even uitgezocht wat de veiligheid van deze lampen is. In een duurzame lamp als deze zit maar heel weinig kwik, waardoor bij het evt. breken van de lamp geen schade aan de gezondheid wordt toegebracht.

 2. Kris zegt:

  De Plumen is toch niet geheel nieuw meer? Ik dacht er enkele jaren geleden al over gelezen te hebben en een video gezien te hebben op http://spaarlampen-info.be
  Of is deze nu pas echt hier verkrijgbaar?