sjoelbak-op-tafel

Mooi jaartje gaat het worden…

Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Kunnen we ons oranje textiel weer uit de kast trekken? Als je het mij, op deze nieuwjaarsochtend, vraagt wel.

Het wordt een jaar…

Met een hele bijzondere Koningsdag

Het is even wennen. Geen Koninginnedag op 30 april maar Koningsdag op 26 april. Voorafgaand aan die zaterdag geeft Prins Willem-Alexander een persconferentie. ‘Noem me voortaan maar Koning Willy’, is zijn boodschap.

Met een winnend songfestivalliedje

Onze ouders weten wat het is om een songfestival te winnen. Met Ilse en Waylon gaan wij dat ook een keer meemaken. Ik verheug me nu al op het close-up-shot. Bij geen vrouw biggelt een traan zo mooi over haar wang als bij Ilse de Lange.

Met een grote voetbalfinale die we nu een keertje winnen

Arjen Robben peert de bal snoeihard in de kruising. In een stadionnetje met pak-um-beet 80.000 trommelende Braziliaantjes. Na de goal van Arjen blijft het 2-1 voor Nederland. Het getrommel verstomt. De 5.000 meegereisde Nederlanders dansen de polonaise, met Koning Willy voorop.

wk-bekertje-voetbal

De meeste dromen zijn bedrog

Ken je dat, zo’n droom waarin alleen maar fantastische dingen gebeuren? Zo’n droom had ik vannacht. Dik verliezen met sjoelen en iets teveel wijn en oliebollen. Het zijn blijkbaar goede ingrediënten voor een droom vol successen.

Maar wat gaat 2014 ons echt brengen?

Vanaf de bank van mijn woonkamer maak ik de balans op. De sjoelbak ligt nog op de eettafel dus daar kan ik dit stukje niet typen. Wat zou 2014 ons echt gaan brengen?

Leve de koning, hoera-hoera-hoera

Op zaterdag 26 april is het inderdaad Koningsdag. En heel veel slimme eendagsondernemers drukken de naam Willy op een shirtje of petje. Jammer dat Sander van de Pavert, hoofd Lucky TV-filmpjes, niet hoofd van de Rijksvoorlichtingsdienst is. Willy blijft dit jaar officieel nog even Willem-Alexander.

willem-alexander-gooit-wcpot

Eindelijk een VOH-winnaar die een hit maakt

Geen zegetocht voor Ilse en Waylon op 10 mei. De meeste voting countries hebben niets met countrymuziek. Ik zet mijn kaarten dit jaar op Julia Zahra, Julia-wie? Julia, de winnares van de Voice of Holland. Het liefst Paradisokaarten.

Een ander team in oranje wint het WK

Wereldkampioen voetbal worden we niet. Daar is de concurrentie iets te sterk voor. Er schijnt ene Lionel Messi mee te spelen, net een maatje groter dan onze Arjen en Robin. Met hockey maken we meer kans. Laten de mannen en vrouwen nou allebei een WK in Den Haag spelen. Een van de twee moet toch kampioen kunnen worden zou je zeggen.

oranje-publiek

En nu is het de hoogste tijd om het huis op te ruimen. Dag sjoelbak, tot over 12 maanden!

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...