Naast satellietschade bent u ook verzekerd tegen schade door meteorieten

Wij schreven al eerder dat u met de Zelf.nl Woonverzekering keurig netjes verzekerd bent tegen schade die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een afgedankte satelliet. Als deze met een bloedgang uw huis komt binnenvallen, dan betalen wij uw schade. In navolging van een bericht op Nu.nl, waarin melding wordt gemaakt van de beschadiging van een tuinhuisje in Noorwegen door een meteoriet, kunnen wij ook melden dat schade door buitenaards puin verzekerd is bij ons.

De Zelf.nl Woonverzekering dekt vele soorten schades. Deze verzekering vormt een pakket dat bestaat uit drie soorten verzekeringen die elk met uw woning te maken hebben. Hieronder vallen de voor uw huisraad, de opstalverzekering voor uw huis zelf en de glasverzekering voor al het glaswerk in uw huis dat bedoeld is om doorheen te kijken.

De laatste keer dat in Nederland een huis werd geraakt door een meteoriet, was in 1990. De Glanerburg-meteoriet was een brok ruimtesteen dat in het Twentse Glanerburg het dak van een woonhuis doorboorde. Met een gewicht van zo’n 850 gram en een omtrek van 25 centimeter was het slechts een klein steentje, maar toch was de schade aan het dak van de woning aanzienlijk. Deze meteoriet-inslag is de laatst bekende inslag in Nederland. De kans is dus niet zo heel astronomisch hoog.

Dat neemt niet weg dat de Woonverzekering van Zelf.nl een uitstekende dekking biedt tegen een gunstige prijs. Ook zijn de heldere polisvoorwaarden van deze verzekering een niet te onderschatten pluspunt. U weet precies waar u aan toe bent. Wilt u ook uw premie Woonverzekering berekenen?

You may also like...