Nederlander betaalt veel te veel voor verzekeringen – zo’n 1000 euro besparen door over te stappen?

Als u kritisch naar uw verzekeringen kijkt, zou u een groot bedrag per jaar kunnen uitsparen. Volgens de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn de prijsverschillen tussen de verschillende verzekeraars groter dan veel mensen denken. Door een goede vergelijking tussen de verzekeringen die u al heeft en de verzekeringen die bijvoorbeeld door Zelf.nl worden aangeboden, komt u er al snel achter dat er geld voor het oprapen ligt.

Met de autoverzekering maakt u de grootste klapper

Als u auto rijdt, is dit een verplichte verzekering. Nederlanders betalen gemiddeld € 400 voor een autoverzekering. De grootste besparing zou daar dus in moeten zitten. In vergelijkingen komt Zelf.nl in 75% van de gevallen in de top-3 van autoverzekeringen met de laagste premie. Dat is op zich al een hele prestatie, maar als u bedenkt dat in Zelf.nl in de meeste gevallen zelfs op nummer 1 staat, dan kan het geen kwaad om uw licht eens op te steken bij onze autoverzekering.

Woonverzekering (inboedel- en opstalverzekering) ook zo’n ‘verplichte’ verzekering waar veel te halen valt

Mensen met een koophuis en een bijbehorende hypotheek worden over het algemeen verplicht gesteld om een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering is gebaseerd op de herbouwwaarde van de koopwoning. In veel gevallen wordt die opstalverzekering afgesloten bij de bank die ook de hypotheek aanbiedt en die verplicht de hypotheekgever (dat is degene die de hypotheek afneemt) om minstens een jaar lang daar verzekerd te zijn. Maar na die periode kan men dus overstappen.

Een opstal- en samen kost gemiddeld ook zo’n € 400 per jaar. Dat is uiteraard afhankelijk in wat voor soort huis u woont (koopprijs, bouwwijze, etc.). Bij Zelf.nl betaalt u gemiddeld zo’n € 250 tot € 300 voor een verzekering en dat is een all-riskverzekering, zonder kans op onder- of oververzekering. Ook op dit vlak liggen dus mogelijkheden om flink te besparen. En overstappen doet u binnen een paar minuten, zonder al te veel rompslomp.

Overstappen kan zeer voordelig uitpakken en is binnen een paar minuten gebeurd

Voor alle schadeverzekeringen geldt dat hier flink wat te halen is. De komende tijd zullen er aardig wat regenachtige zondagmiddagjes zijn. Dé tijd bij uitstek om een uurtje in uw verzekeringspapieren te duiken en wat berekeningen op Zelf.nl uit te voeren. En als wij dan lager uit de bus komen, dan is overstappen binnen binnen een mum van tijd gebeurd. Mede dankzij onze handige overstapservice.

De gemiddelde besparing per verzekering


Uit het rapport van de NMa (PDF).

You may also like...