Nieuwwaarderegeling auto. Hoe werkt dat bij Zelf.nl?

nieuwwaarderegelingEen nieuwwaarderegeling hoort bij je autoverzekering en wordt van kracht als je auto wordt gestolen of total-loss raakt. Deze regeling zorgt ervoor dat je bij totaalverlies een bedrag terugkrijgt waarmee je een dezelfde auto terug kunt kopen. De nieuwwaarderegeling geldt alleen bij een WA+ Beperkt of een WA+ Volledig Casco autoverzekering. Heb je een WA-verzekering, dan geldt een nieuwwaarderegeling niet. Die dekking is immers alleen voor schade die je met je auto aan andere mensen toebrengt. In dit artikel lees je de voorwaarden van de nieuwwaarderegeling bij Zelf.nl.

Nieuwwaarderegeling voor auto’s niet ouder dan 1 jaar

Als je een nieuwe auto koopt en je verzekert die bij ons, dan geldt gedurende het eerste jaar de nieuwwaarderegeling. Wordt je auto gestolen, of raakt deze total-loss, dan is er sprake van totaal-verlies en krijg je van ons een bedrag uitgekeerd waarmee je een dezelfde auto terug kunt kopen. Deze regeling geldt niet voor zelf-geïmporteerde auto’s. Daarvoor betalen wij altijd de dagwaarde (over dagwaarde later meer). Overigens geldt dat wij mogen beslissen wie de nieuwe eigenaar van het wrak wordt na totaalverlies.

Nieuwwaarderegeling kan ook verlengd worden

Bij Zelf.nl geldt dat de nieuwwaarderegeling verlengd kan worden naar drie jaar. Daarvoor geldt natuurlijk wel een meerprijs Dat is met name handig voor auto’s die snel in waarde dalen, zoals Franse, Italiaanse of grote(re) auto’s in het algemeen. Op dit moment bieden wij nog geen mogelijkheid om dit via de website aan te passen, maar binnenkort is dat wel mogelijk. Nu kunt u ons gewoon bellen om dit te regelen.

Dagwaarde? Hoe werkt dat?

Als uw auto ouder is dan een (of drie) jaar, dan ontvangt u bij totaalverlies de dagwaarde van de auto. Bij Zelf.nl wordt dat berekend aan de hand van de ANWB-koerslijst en daar tellen we 10% bij op. Bij het berekenen van de dagwaarde is het oppassen geblazen. Want een auto daalt al behoorlijk in waarde zodra deze, gloednieuw, bij de dealer wegrijdt. In vijf jaar tijd daalt de waarde van een auto met gemiddeld 50%. De werkelijke waardedaling hangt af van de vraag in de markt naar het merk.

You may also like...

2 Responses

 1. T.Hupkens zegt:

  Ik heb voor het eerst een aanrijding en trcaht vandaag al VIER keer te bellen, kan mijn schade niet melden, te druk hoor ik elke keer. Ik ben aangereden en kan nergens mijn verhaal kwijt. Nu wordt ik in de loop van de volgenden dag teruggebeld. toch belacheleijk dat ik geen melding kan maken.Ik ben er NU al klaar mee!

 2. B.koops zegt:

  Ik heb de afgelopn dagen contact gehad met de verzekering heb heel even gewacht en alles werd keurig geregeld
  Ik heb totaal geen klagen .
  En dat terwijl ik net ben over gestapt .
  Vind dat ik goed ben behandeld en ook snel