No-claimbeschermer niet altijd voordeliger

Mensen die bij hun autoverzekering een no-claimbeschermer afsluiten denken dat ze zonder gevolgen een schade kunnen claimen. De premie van de klant wordt hierbij ook beschermd. Maar er zit ook een addertje onder het gras.

Kleine schades kunnen duur uitvallen


Schijnbare bescherming

Met een no-claimbeschermer wordt de premie bij de huidige verzekeraar beschermd. De consument wordt daarmee in de waan gelaten dat voor alle gevolgen van schade is verzekerd. Dit blijkt echter niet het geval, want het verlies van de schadevrije jaren wordt niet beschermd. Wanneer de klant overstapt naar een andere verzekeraar blijkt de premie daardoor ineens veel hoger uit te vallen.

Geen hogere premie, wel daling schadevrije jaren

Per geclaimde schade valt de consument gemiddeld 5 schadevrije jaren terug. Daardoor stijgt de premie. Met de no-claimbeschermer kan de klant per jaar 1 schade claimen, zonder dat de premie stijgt. Veel consumenten claimen hierdoor kleine schades, zonder dat ze weten dat dit wel gevolgen heeft voor het aantal schadevrije jaren. Bij het overstappen naar een andere verzekeraar valt de premie daardoor alsnog hoger uit.

Voorbeeldsituatie

Veel mensen zijn niet voldoende op de hoogte van het aantal schadevrije jaren dat ze hebben opgebouwd en zijn kwijtgeraakt. In een oud artikel op Independer.nl staat hier een mooi voorbeeld van. Meneer S. sluit een autoverzekering af bij verzekeraar A. Hij heeft in het verleden 10 schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor heeft hij recht op 75% no-claimkorting. Hij sluit ook een no-claimbeschermer af. De komende twee jaar claimt hij 2 schades zonder terug te vallen in no-claimkorting. Zijn premie stijgt dus niet. Echter, in plaats van dat de klant nu 12 schadevrije jaren heeft opgebouwd heeft hij er nu nog maar 2! Als meneer S. nu overstapt naar verzekeraar B. dan wordt zijn no-claimkorting en dus premie gebaseerd op slechts 2 schadevrije jaren! Dat betekent een forse premiestijging. Op deze manier worden veel klanten dus ‘gedwongen’ om bij hun huidige verzekeraar te blijven. Dat is de reden dat Zelf.nl deze no-claimbeschermer sinds ….. heeft afgeschaft.

Zie ook het artikel op Independer.nl

Lees ook:
Uitleg schadevrije jaren
Autoschade
Hoeveel is mijn auto waard?

Gewoon een lage premie

Zelf.nl werkt niet meer met een no-claimbeschermer. De dekkingen en de voorwaarden van de Zelf.nl Autoverzekering zijn uitstekend. Vanaf 9 schadevrije jaren al 80% korting, No blame, No claim en vervangend vervoer bij schade en een prima nieuwwaarderegeling. Bereken uw premie!

You may also like...

2 Responses

  1. emin zegt:

    met no claim pakken ze je schade vrijejaren af en bij regulier schade hebben ze over treden als dit geen drie dubbel bedrog is wat is het dan

  2. emin zegt:

    als je bij dat andere tabel bonus trede tabel met treden werkt heel viez spelletje toch,,o nee dat kan ook niet ,,ze zijn niet breed om te laten leven en ook niet om om te leggen,dit mag niet dat mag niet alles in de voordeel van verzekeraar beffen wil ze niet pijpen kan ze niet wat moet ik hier nou mij donder op..helemaal klaar mij

    De inhoud van de ladder wordt per verzekeraar anders ingevuld zeggen ze dan