Grace Jones

North Sea Jazz 2017, een Zelf selectie

North Sea Jazz is weer in aantocht! Komend weekend, van 7 tot en met 9 juli, is Ahoy weer gevuld. Het fantastische festival is nagenoeg uitverkocht. Dus voor de laatkomer, helaas. Voor degenen die een kaartje hebben of gewoon geïnteresseerd zijn, volgt hier onze kleine selectie van artiesten die je niet mag missen.

North Sea Jazz staat over de hele wereld bekend als het evenement waar in drie dagen het verleden, heden én de toekomst van de jazz langskomen. Verspreid over veertien podia treden dit weekend ruim 150 artiesten op. Naast de moederstijl jazz komen natuurlijk veel genres voorbij, zoals blues, soul, funk en hiphop. Op de vorige edities waren er onder andere optredens van Ella Fitzgerald, Lionel Richie, Stevie Wonder, Paul Simon, B.B. King, Alicia Keys, Miles Davis, Jamiroquai, Pharrell Williams en Prince, wiens band in onze selectie staat. Hier volgt ons lijstje:

1) The New Power Generation

De begeleidingsband van de vorig jaar overleden Prince, is één van de trekpleisters van het North Sea Jazz Festival 2017. De band die van 1990 tot zijn dood in 2016 Prince muzikaal ondersteunde zal een concert geven ter nagedachtenis aan het werk van de artiest. Hoewel het niet hetzelfde zal zijn zonder de maestro, is dit sowieso een legendarische groep muzikanten.

2) Grace Jones

Te zien in de foto hier boven. De niet-te-toppen, excentrieke diva is inmiddels 69, maar rockt ‘m nog steeds keihard. Lady Gaga eat your heart out, deze iconische artiest was al bezig met extreme outfits toen jij nog niet geboren was. Niet te missen dus. Jones staat op de vrijdag om kwart over zeven gepland.

 

Erykah Badu

Erykah Badu

3) Eryka Badu

Wat zij in de jaren ‘90 heeft gedaan, heeft veel soulartiesten beïnvloed. Haar liveoptredens zijn van ongekend hoog niveau. Het ultieme voorbeeld daarvan is haar song Tyrone, die in 1998 een hit was in de concertuitvoering.

De 42e editie van het NSJ, in het Rotterdamse Ahoy, blikt terug op honderd jaar jazz. De nadruk ligt dit jaar op enkele thema’s, waaronder de muziekscene uit Chicago, platenlabel PI Recordings uit Brooklyn en het jaar 1917. Het jaar 1917 wordt door de organisatie als een van de meest cruciale jaren in de jazzgeschiedenis genoemd, vooral door het verschijnen van de eerste echte jazzplaat.

Tot slot, nog een greep uit de line up van dit jaar: Jamiroquai, Norah Jones en Jamie Lidell and The Royal Pharaohs, Solange, Emeli Sandé, Usher & The Roots, Typhoon, Norah Jones, George Benson, Sampha, Maceo Parker, Jamiroquai en als artist in residence de Amerikaanse pianist Chick Corea.  Enjoy en laat ons weten hoe het was!

You may also like...