Occasion kopen? Drie essentiële aankooptips

De aanschaf van een auto is voor iedereen anders en dit geldt ook voor de wensen en eisen die u aan een nieuwe auto stelt. Of het nou gaat om een eerste auto, een sportbolide voor erbij, een bestelbusje voor de vakman of omdat u gewoon met uw gezin veilig op weg wilt; het gaat er natuurlijk om dat u zorgeloos de weg op kunt.

Om u alvast bij het begin goed op weg te helpen, heeft Occasionkeuring.com een paar handige tips op een rijtje gezet.

Weet welke auto u wilt

Dit klinkt logisch, maar is heel belangrijk. Bepaal eerst welk merk, model en type u wilt kopen en vergelijk het aanbod op websites als Marktplaats en via Gaspedaal.nl. Gaspedaal.nl is handig, omdat deze zoekmachine meerdere occasionwebsites in één overzicht combineert. Kies altijd meerdere auto’s die u zou willen kopen, want met slechts één kandidaat staat u zwak in de onderhandeling.

Bel de verkoper voordat u gaat kijken

Bel altijd eerst de verkoper voordat u een auto bezichtigt. Hiermee krijgt u nog een beter beeld van de staat van de auto. Vragen die u kunt stellen: waar komt de auto vandaan? Waarom wordt hij verkocht? Is er schade of zijn er technische mankementen bekend? Is er in gerookt? Wat is de minimale prijs waarvoor hij verkocht moet worden? Allemaal belangrijke informatie voordat u op bezoek gaat.

Zorg voor een grondige inspectie

Kijk tijdens de bezichtiging goed naar de conditie van de auto: interieur, carrosserie, motor en elektronica kunnen allemaal verborgen gebreken bevatten. En: maak altijd een proefrit! Heeft u niet zoveel verstand van auto’s? Neem dan een expert mee. Bijvoorbeeld een keurmeester via Occasionkeuring.com. Lees hier alle punten waarop zij de auto beoordelen tijdens een Occasionkeuring.

Onderhandelen met de verkoper

Bent u zover om een bod te doen? Mooi! Zorg dat u de belangrijkste mankementen uit het keuringsrapport of uw eigen inspectie bij de hand hebt en gebruik deze in de onderhandeling. Voordat u begint, zorg dat u 3 prijzen heeft bepaald:

  1. de beste prijs: de prijs waarvoor u de auto wilt kopen;
  2. de biedprijs: het bedrag waar u de onderhandeling mee start;
  3. de maximumprijs: het absolute maximum dat u voor de auto wilt betalen.

Spreek duidelijk vantevoren met uzelf af dat u niet meer betaald dan het maximum, en dat u altijd bereidt bent de aankoop af te breken. Alleen dan sta je sterk in de onderhandeling.

Nog veel meer handige auto kopen tips vindt u op occasionkeuring.com.

LET OP!

Speciale Zelf.nl actie: Vraag voor 1 mei een Occasionkeuring aan en maak kans op een GRATIS Occasionkeuring! Lees meer daarover.

You may also like...