Oei, acht Ferrari’s in kettingbotsing zorgt voor dure claim

De duurste kettingbotsing ooit is een feit. In Japan raakten zondag veertien zeer exclusieve wagens betrokken bij een enorme kettingbotsing. Acht Ferrari’s, een Lamborghini en een paar zeer dure Mercedessen klapten op elkaar. De ravage die dat opleverde zorgde voor zeer memorabele beelden – en een dure grap voor de autoverzekering.

De auto’s waren op weg naar een exclusief autofestival in het zuidwesten van Japan. Oorzaak van de dure botsing was de bestuurder van de voorste superwagen. Deze raakte de macht over het stuur kwijt, raakte daarbij de vangrail en kwam dwars op de weg te staan. De andere auto’s konden hem niet meer ontwijken en botsten er tegenop.

Gelukkig vielen er geen ernstig gewonden. Tien chauffeurs meldden zich met lichte verwondingen bij het ziekenhuis, maar konden snel weer naar huis. De materiële schade was wel aanzienlijk. Naar schatting is er zo’n twee miljoen euro aan schade te betreuren. Een dure grap voor de betreffende verzekeraars.

Wij verzekeren overigens geen Ferrari’s of andere dure superauto’s. Maximale cateloguswaarde van de auto’s die u bij ons heeft verzekerd is 75 duizend euro. Daarmee houden we de premie laag. Wilt u weten hoe laag? Lees dan meer over onze autoverzekering.

You may also like...