Oeps, no-claimbeschermers worden een beetje te duur voor autoverzekeraars

Schreven we eerder al dat klanten op den duur niet zo heel veel baat hebben bij een no-claimbeschermer, nu blijkt dat het voor de autoverzekeraars zelf ook niet zo heel handig is. Dat schrijft Independer op zijn blog.

No-claimbeschermer kost verzekeraars geld

Het kost namelijk veel meer geld dan autoverzekeraars hadden verwacht. Met een no-claimbeschermer wordt schade niet terugbetaald uit de hogere premie die een klant daarna zou betalen. Dat is ook het hele idee achter een no-claimbeschermer. Als klant kunt u schade rijden, zonder dat u achteruit gaat in no-claimkorting. Dat kan een prettig, veilig idee zijn, ‘gratis’ schade rijden.

Meer betalen om langer aan verzekeraar vast te zitten

Een no-claimbeschermer gaat op een gegeven moment wringen. Als er meer wordt geclaimd dan er aan premie binnenkomt, dan is dat niet gunstig voor een verzekeraar. Die maakt namelijk verlies op die klanten. Het gevolg is dat no-claimbeschermers steeds meer verdwijnen of veel duurder worden. Dat betekent dat men meer gaat betalen om steviger aan een autoverzekeraar vast te zitten.

Zelf.nl heeft geen no-claimbeschermer

Zelf.nl biedt een transparante autoverzekering zonder bovenstaande addertjes. Want die zijn zowel voor ons ongunstig, als voor u. Denkt u elders meer voordeel te krijgen of een betere autoverzekering? Dan bent u vrij om over te stappen, wanneer u maar wilt. Zelf.nl heeft er bewust voor gekozen om de gehele autoverzekering zo voordelig mogelijk te maken; zonder trucjes die voor u op den duur nadelig kunnen zijn.

You may also like...