Off piste skiën is soms niet zo’n heel goed idee (filmpje!)

Sommige mensen die de platgetreden paden moe zijn, willen wel eens wat anders. Zelfs mensen die jaarlijks het avontuur opzoeken om met een rotgang van een berg af te skiën (met een reisverzekering van Zelf.nl), hebben soms afwisseling nodig.

Daarvoor is het off-piste-skiën uitgevonden (snowboarden mag ook). Dat betekent met dezelfde rotgang van een hele hoge berg af skiën, maar dan met obstakels. Die obstakels bestaan uit hele harde rotsen of bomen die een sterkere bast hebben dan een mensenschedel. U begrijpt dat de risico’s van dergelijke waaghalzerij aanzienlijk zijn. Dan heb ik het nog geeneens gehad over lawines.

Prachtige lawines
Een lawine is een prachtig natuurfenomeen. Vanaf een veilige afstand welteverstaan. Tijdens het off-piste-skiën en het bijbehorende ontwijken van obstakels wilt u absoluut niet te maken hebben met een lawine. Want obstakels ontwijken is al erg genoeg, maar als tonnen sneeuw met een iets grotere snelheid van de berg af sjezen dan u, dan wordt het wel heel erg spannend.

Natuurlijk heeft u een reisverzekering afgesloten, maar een lawine zorgt voor wel wat meer dan een zoekgeraakte ski of een kapotte skibril. Off-piste-skiën is spelen met uw leven. Bekijk het onderstaande filmpje eens (Engels). Daar komen thrillseekers aan het woord die een lawine hebben ervaren. Brrrr. Indrukwekkend.

Bent u verzekerd voor aanstormende lawines?
Binnenkort meer hierover

You may also like...