Happy-Birthday-To-Cristiano-Ronaldo-on-30th-birthday

Voor Christiano Ronaldo hebben we geen ongevallenverzekering, maar voor jou wel

Vandaag viert Christiano Ronaldo zijn 30e verjaardag. En heb ik een klusje rond onze ongevallenverzekering op mijn to-do-lijst staan. Ik moet tekst voor een brief bedenken die we naar klanten sturen die nog geen ongevallenverzekering hebben. Christiano hoeft geen brief want zijn benen zijn al goed verzekerd.

En David Beckham?

Real Madrid, Ronaldo’s huidige werkgever, verhoogde de verzekering op Ronaldo’s benen in 2013 naar € 103 miljoen. Een gigantisch bedrag. Maar niet eens de hoogste verzekering die de club heeft afgesloten. Toen David Beckham in 2003 voor Madrid ging voetballen verzekerde de club zijn benen én zijn gezicht voor maar liefst € 146 miljoen. Daarmee werd Beckham op verzekeringsvlak een buitenbeentje in de sportwereld.

Stembreuk onverzekerbaar

Gaan deze cijfers door merg en been? Wacht maar tot je deze Top 10 hebt gezien. Op 10 staat het zangeresje Mariah Carey. Geen verzekeraar ziet waarschijnlijk nog een been in het verzekeren van haar stem, na haar recente kerstoptreden. Een verzekering voor haar benen? Dat dan weer wel. Volgens de makers van dit overzicht heeft Mariah haar benen voor € 1 miljard euro verzekerd.

En voor gewone mensen?

Terug naar de Zelf Ongevallenverzekering. Die verzekering keert een bedrag uit als je na een ongeluk invalide raakt of bijvoorbeeld een vinger, een duim of een teen moet missen. Vergeet de bedragen die je net hebt gelezen of gezien. Wij verzekeren geen benen van voetballers of zangeressen, alleen de lijven van gewone Nederlanders zoals jij en ik. Voor rond de € 2 per maand. En nou jij weer Christiano.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...