leeuwentemmer

Sorry meneer de leeuwentemmer, je kunt bij ons geen online AOV aanvragen

‘Jij leeft, Zelf verzekert’ is ons motto; een motto dat we graag in de praktijk brengen. Voor ons nieuwste product, een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jonge ondernemers, lukt dat soms niet. Om onze verzekering eenvoudig en onze premie laag te houden, hanteren we een lijst met 148 beroepen. Leeuwentemmer staat niet op die lijst maar timmerman ook niet. Ik vraag Silvia, één van de bedenkers van de Zelf AOV, waarom dat zo is.

Silvia, van die leeuwentemmer snap ik. Maar waarom kan een timmerman geen AOV bij ons aanvragen?

“We hebben gekozen voor een AOV die recht door zee is. Geen ingewikkelde keuzes, maar gewoon een basisverzekering die duidelijk laat zien wat wel en niet verzekerd is. Voor ondernemers die bijvoorbeeld hun brood verdienen in de verkoop of dienstverlening. De kans op een arbeidsongeval is voor hen aanzienlijk kleiner dan die voor een timmerman. Als we timmermannen ook gaan verzekeren zou de premie flink omhoog gaan.”

Veel ondernemers vinden een AOV te duur…

“Met die kritiek in ons achterhoofd hebben we deze AOV gemaakt. Onze AOV keert bij arbeidsongeschiktheid maximaal € 30.000 per jaar uit. Misschien geen compensatie voor een compleet salaris maar wel genoeg om bijvoorbeeld de hypotheek of de huur te betalen.”

Wat maakt deze AOV anders dan die van andere verzekeraars?

“Voor deze AOV hoef je geen vrije middag op te nemen voor een gesprek met een adviseur. We vinden het wel heel belangrijk dat je precies weet wat je aanvraagt. Op onze website leggen we daarom heel veel uit. En we testen daarna ook nog of je het écht snapt.”

Ik betaal premie en krijg pas een uitkering als ik iets mankeer. Maar als ik niets mankeer krijg ik dan ook iets?

“Als je bij ons een AOV hebt, kun je zonder extra kosten gebruik maken van een persoonlijke coach. We weten namelijk dat ondernemers zo nu en dan willen sparren met een buitenstaander. En dat in de dagelijkse hectiek nog wel eens vergeten. Een coach kan je helpen met werk- en privégerelateerde zaken.”

Blijft de premie tijdens de looptijd even hoog?

“Nee, de premie gaat geleidelijk omhoog en aan het einde weer omlaag. Je loopt meer kans om arbeidsongeschikt te worden naarmate je ouder wordt. Zodra je in de buurt van je pensioenleeftijd komt, gaat die kans weer naar beneden.”

Stel, ik heb interesse?

“Als je nog geen 50 jaar oud bent, bereken je eerst je premie. Heb je dit bedrag over voor een AOV? Dan kun je verder gaan en online onze AOV aanvragen. Hou er wel rekening mee dat we je het hemd van het lijf vragen: over je lijf, over je bedrijf en je kennis van het product. Alles bij elkaar moet je hier ongeveer een half uurtje de tijd voor nemen.”

Meer weten

Op de uitgebreide productpagina lees je alle details van onze nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...

2 Responses

  1. Martin zegt:

    Nonsense verhaal, als je bij punt 2 komt meld de premie berekening bij 50+: sorry te oud.

    • Iwan zegt:

      Martin, ik begrijp je reactie. Ik kan het product niet veranderen maar mijn artikel wel. Heb er net bij gezet dat deze AOV alleen voor ondernemers onder de 50 jaar is bestemd. Bedankt voor je reactie.