Marrakech header

Onze top 5 bezienswaardigheden Marrakech

Over genietmomentjes gesproken… In Marrakech heb je keuze te over. Maar juist dat kiezen kan nog wel eens een uitdaging zijn. We helpen je graag een handje! Lees vooral verder voor onze top 5 bezienswaardigheden. En laat de voorpret beginnen. 🙂

1. Place Jeema El Fna
Afrika’s beroemdste plein is het knooppunt van de medina van Marrakech. Het leven speelt zich af op de straat. Zeker gedurende de zonsondergang wordt het een betoverende plek met lange schaduwen en veel folklore.
Maroc_Marrakech_Jemaa-el-Fna_Luc_Viatour

2. De kasbah
De kasbah is een afgesloten wijk met eigen stadsmuren. Vanuit de stadspoort zie je de toppen van het Atlasgebergte liggen. In de kasbah vind je pareltjes als de Saädische Graftomben en de Bab Agnaou. Na de recente renovaties komen er, naast de bestaande patisserieën, steeds meer leuke restaurants bij.

3. Souks in de medina
Het grootste deel van de medina wordt ingenomen door een wirwar van markten, de souks. Deze souks vormen samen de grootste overdekte markt van Afrika. Een bonte verzameling van geluid, licht en schaduw, kleur en geur; een ware belevenis.

4. Maison de la Photographie
Een aanrader voor iedere fotoliefhebber. De wonderbaarlijke verzameling van de Fransman Patrick Mana´ch. Meer dan 10.000 unieke foto’s uit de periode 1870 tot 1950. Foto’s van landschappen, gebouwen, dagelijkse leven en schitterende portretfoto’s tonen de geschiedenis van Marokko.

5. Jardin Majorelle
Tijdens het avontuur voor je zintuigen, dat Marrakesh kan zijn, is een bezoek aan de betoverend mooie tuin Jardin Majorelle een aangename ‘escape’. Als je deze oase van rust bezoekt, vergeet dan niet het Berber Art Museum binnen te gaan.

Reisverzekering
Voor een onbezorgde vakantie sluit je een reisverzekering af. Mocht er dan toch tegenslag op je pad komen, dan kun je daar op terugvallen. Wel zo prettig!

Heb jij nog leuke tips? Tof als je deze met ons deelt!

You may also like...