Oppassen voor malafide glasschadebedrijven

Stel, u wordt aangesproken op de parkeerplaats bij uw lokale supermarkt. Een keurige meneer vertelt u dat hij de schade aan de voorruit van uw auto kan herstellen. Tot op dat moment wist u niet dat u überhaupt schade heeft, maar als u de ruit kritisch bekijkt, ziet u inderdaad een héél klein putje. De meneer in kwestie vertelt u dat de schade gedekt wordt door uw verzekering; u hoeft zelf niets te betalen.

Wat doet u in zo’n geval?[poll id=”8″]

Reparatie aan autoruit eigenlijk niet nodig

Een tijdje terug was het in het nieuws. Een glasschadebedrijf uit Emmen wordt ervan verdacht de afgelopen jaren zo’n vijftien verzekeringsmaatschappijen te hebben opgelicht. Daar hield het bedrijf ruim twee miljoen euro aan over. Dit bedrijf deed zijn werk vanaf 2007 vooral op parkeerplaatsen van supermarkten en bouwmarkten. Men sprak daar automobilisten aan en vroeg of ze ruitschades mochten herstellen. De medewerkers van het glasschadebedrijf repareerden vervolgens schades die eigenlijk geen reparatie behoefden en diende vervolgens hoge declaraties in bij verzekeringsmaatschappijen.

Glasgarant herstelbedrijf

In veel gevallen kregen de automobilisten die hun ruit door een dergelijk bedrijf lieten herstellen niet het volledige bedrag vergoed. Vaak moesten ze een (hoog) eigen risico betalen. Dat terwijl een ruitschade die door een Glasgarant Herstelbedrijf wordt gerepareerd wél gewoon vergoed wordt. Bij Zelf.nl wordt uw schade zelfs niet vergoed als u deze laat herstellen door een dergelijk bedrijf. Ruitschade wordt alleen gedekt als u dat laat repareren door een Glasgarant Herstelbedrijf. Aangesloten bedrijven kunt u vinden op Glasgarant.nl.

Bij Zelf.nl betaalt u, indien u heeft gekozen voor een Eigen Risico, € 75 bij vervanging van uw ruit. Heeft u gekozen voor een eigen risico en uw ruit wordt alleen gerepareerd door een bedrijf dat is aangesloten bij Glasgarant, dan is daar geen eigen risico aan verbonden. Een Glasgarant herstelbedrijf biedt trouwens 2 jaar garantie op een ruit die is vervangen en 1 jaar garantie op een reparatie.

En zo komen we weer bij de titel van dit bericht. Heeft u ruitschade? Laat uw ruit dan repareren door goed bedrijf. Pas op voor parkeerplaatscowboys. Uiteindelijk kan het u meer kosten dan u denkt.

You may also like...