Opstalverzekering met 15% verhoogd door extreem weer? Niet bij Zelf.nl!

Wanneer er een jaar voorbijgaat zonder dat er een dag is geweest dat er sprake was van extreem weer, dan zult u niet snel lezen dat de premies van woonverzekeringen met een fors percentage worden verlaagd. Sterker nog, het lijkt alsof het alleen maar mogelijk is om de premies van verzekeringen omhoog bij te stellen en niet omlaag. Nu ook met de opstalverzekering van Centraal Beheer Achmea. De premie hiervan wordt zomaar eventjes met 15% verhoogd! Bij Zelf.nl zijn wij niet van plan om daar in mee te gaan. Bij ons betaalt u nog altijd hetzelfde tarief voor dezelfde uitstekende opstalverzekering. Nu, en in de (nabije) toekomst.

Dertig tot honderd euro per jaar meer voor uw opstalverzekering

Huiseigenaren gaan bij Centraal Beheer Achmea ruim 30 euro per jaar meer betalen. Voor bezitters van grote of schadegevoelige huizen kan de premiestijging zelfs hoger dan 100 euro oplopen. Ook verzekeraars Delta lLoyd en Nationale Nederlanden verhogen de premies. De verwachting is dat meer grote verzekeraars zullen volgen. Zelf.nl is vooralsnog niet van plan om de premies van de opstalverzekering te verhogen.

Waarom worden de premies van opstalverzekeringen verhoogd en waarom doet Zelf.nl dat niet?

De grote verzekeraars geven aan dat het extreme weer de oorzaak is van de stijging van de opstalverzekeringen. Vooral een toename van waterschade is een belangrijke aanleiding. Er zijn meer dagen geweest met strenge vorst. Gevolg is kapotgevroren leidingen, die op hun beurt weer voor waterschade zorgen. Als een verzekeraar meer schade moet uitkeren dan er aan premie binnenkomt, dan moeten die premies worden verhoogd. Bij Zelf.nl is dat niet het geval en daarom is er geen aanleiding om de premie te verhogen.

Wilt u weten hoe voordelig onze opstalverzekering blijft?

Als u een van de slachtoffers bent van deze (toekomstige) verhoging, dan bent u natuurlijk van harte welkom bij Zelf.nl. Premie opstalverzekering berekenen doet u hier. Ook niet-slachtoffers, maar wel mensen die gewoon een scherpe premie willen, zijn bij deze uitgenodigd.

You may also like...