legoen

Ouders opgelet: zo overleef je de herfstvakantie

Herfstvakantie: help! Leuk die vrije tijd voor je kroost. Maar hoe houd je ze zoet? Je kan ze natuurlijk voor de tv zetten. Of vragen of ze de blaadjes terug aan de bomen willen plakken met een Prittstift. Maar wij hebben iets beters. Bekijk de persoonlijke tips van een aantal Zelf-collega’s:

Lekker Legoën met het hele gezin

Linda werkt op de marketingafdeling en heeft een zoon (6) en dochter (bijna 4)
Het zoontje van Linda is helemaal gek van LEGO. Boft hij even, want van 17 t/m 23 oktober is LEGO WORLD in de Jaarbeurs in Utrecht. “Zelf vind ik het altijd leuk om mee te helpen bouwen en mijn man is stiekem ook behoorlijk fanatiek. Lekker in de LEGO-bak graaien en zoeken naar de kleinste stukjes. We zijn er nog niet eerder geweest, dus ik ben heel benieuwd!” Hier alvast een klein voorproefje.

Samen speuren naar kastanjes

kastanjes

Caroline is teamleider en heeft twee dochters (6 en 2,5)
De herfstvakantie van Caroline is niet geslaagd als ze geen kastanjes heeft gezocht met haar dochters. “Ik vind het heerlijk om door het bos te struinen en daarna thuis met de buitgemaakte kastanjes aan het knutselen te slaan. We gaan altijd naar het Oosterbos, voor de grootste kastanjes van Heiloo. Met wat wol en sateprikkers maken we daar leuke poppetjes van. En voor ouders: een vaas gevuld met kastanjes staat ook niet verkeerd op de vensterbank.” Via de Wildplukwijzer kan je zien waar je kastanjes, hazelnoten en nog veel meer groens bij jou in de buurt kan vinden.

Maak een paddenstoelentocht

vliegenzwam

Herald is business analist en heeft een dochter (10 jaar)
Paddestoelen horen bij de herfst als krokussen bij de lente. Herald heeft vorige herfst dan ook deelgenomen aan een paddenstoelentocht met zijn dochter. “De tocht werd georganiseerd door Staatsbosbeheer in het ‘bos’ bij Bergen. Het was leuk én leerzaam. We vinden ’t sowieso altijd heerlijk om in het bos te zijn tijdens de herfst. Lekker door de bladeren rennen, genieten van de kleuren, de geur en de lichtval.” Hier vind je een overzicht van de paddestoelenactiviteiten deze maand.

You may also like...