daar-gaat-ons-vliegtuig-pap

Overstappen op Heathrow? Reken 2 uur overstaptijd en stop je beautydingen in je koffer

Te laat komen voor een vliegtuig staat hoog genoteerd in de Top 10 van Onhandige Acties. Het overkwam me toen ik laatst op vliegveld Heathrow een vlucht naar Schiphol miste. Met nog 20 minuten voor ‘closing gate’ vond een overijverige beveiligingsbeambte het nodig om onze handbagage eruit te pikken voor een uitgebreide controle. Een rondje langs diverse internetfora leerde me dat meer Nederlanders deze frustratie kennen. Vlieg je binnenkort via Heathrow? Be prepared!

Je gaat binnenkort je vliegreis boeken en je overweegt een tussenstop op Heathrow

Houd bij het boeken van je vliegreis voor Heathrow rekening met een overstaptijd van minimaal 2 uur. Is de overstaptijd korter? Bel voordat je op de boek-deze-reis-knop klikt eerst nog even of je een aansluitende vlucht met een ruimere overstaptijd kunt krijgen.

Overstappen op Heathrow, waarom gaat dat zo traag?

Binnen de Europese Unie gelden sinds november 2006 strenge regels voor het meenemen van vloeistoffen. De regels werden ingevoerd na een verijdelde aanslag op luchthaven Heathrow in augustus 2006. Alle Europese luchthavens hanteren deze regels maar Heathrow doet er het moeilijkst over, weet ik nu uit eigen ervaring.

Je hebt je reis geboekt via Heathrow al geboekt

Check je overstaptijd. Ligt deze boven de 2 uur dan heb je een veilige marge. Is de overstaptijd korter dan 2 uur dan sta je voor een grote uitdaging. Realiseer je goed dat het securitypersoneel op Heathrow er geen rekening mee houdt dat jij je vliegtuig moet halen. Ik was zo naïef om te denken dat ze hier wel rekening mee houden.

3 gouden tips om snel langs de securitybalie te komen

-Zorg vooraf dat je al je tubetjes en potjes in je koffer stopt en niet in je handbagage.
-Zorg dat je een korte wachtrij kiest en laat andere wachtende reizigers weten hoelaat je vliegtuig vertrekt.
-Trek voordat je door het poortje moet je schoenen alvast uit.

Heathrow’s Happy End

Het verhaal heeft een semi-happy end. Een alleraardigste dame aan de balie van British Airway regelde zonder kosten een terugvlucht met KLM. Gewapend met voedselbonnen ter waarde van € 50 hebben we 5,5 uur op terminal 5 van Londen Heathrow doorgebracht.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...