Introductie-Parkeermeter

Leuk parkeermetertje heren, maar ik gebruik tóch liever een parkeerapp

Vandaag is het precies 89 jaar geleden dat de eerste parkeermeter in gebruik werd genomen. Het apparaat stond in Oklahoma City en at alleen muntjes. Inmiddels lust de Nederlandse parkeermeter, van wie de stamvader in de jaren ’60 pas actief werd, ook bankpassen. Maar nog handiger is afrekenen met een parkeerapp. Die bestaat al sinds 2010.

Parkmobile werkt goed maar de sms-service is kostbaar

Zelf gebruik ik Parkmobile. Het installeren is gratis (zoals bij alle parkeerapps) en de app werkt voortreffelijk. Is alles gratis? Nee, per parkeeractie rekent Parkmobile € 0,25. Dit bedrag wordt een keer per maand van je rekening afgeschreven. De herinnering per sms (‘Uw parkeeractie is nog actief’) heb ik uitgezet. In plaats daarvan zet ik een afspraak + herinnering in de agenda van mijn smartfoon. Dat scheelt me per keer € 0,25.

Zo werkt Parkmobile

Niet betalen kan ook natuurlijk

Er zijn meer parkeerapps

Benieuwd naar andere parkeerapps? De Consumentenbond deed in 2012 al een onderzoek, de reacties zijn van recentere datum. Heb je zelf goede ervaringen met een andere app, laat je reactie onder het artikel achter.

Iwan

Iwan is copywriter voor Zelf. Dat schrijven doet hij het liefst vanaf een toetsenbord. Vandaar dat zijn vrouw op vakantie de ansichtkaarten schrijft. In zijn vrije tijd doet hij John McEnroe na of leest hij dikke boeken.

You may also like...