Eigen risico zorgverzekering bij medische kosten in het buitenland is gedekt door de reisverzekering van Zelf.nl

In de Metro van 6 mei 2013 schreeuwde de voorpagina dat een zieke reiziger vaak een financiële strop ten deel valt. Het blijkt dat veel mensen zich niet bewust zijn dat het eigen risico van hun zorgverzekering ook op vakantie geldt. In 2013 is het standaard eigen risico van de zorgverzekering € 350. Heeft u voor een maximaal eigen risico gekozen, dan kunt u dus zomaar honderden euro’s kwijt zijn omdat u een ziekenhuis in het buitenland heeft bezocht. Gelukkig biedt Zelf.nl dan uitkomst.

Eigen risico zorgverzekering gedekt door de reisverzekering

Als u medische kosten in het buitenland maakt en die kosten indient bij uw zorgverzekering, dan vergoedt de zorgverzekering die volgens Nederlandse tarieven, minus het eigen risico. De kosten van dat eigen risico worden vergoed door de reisverzekering. Let wel, ook bij ons geldt er een eigen risico. Voor de Europadekking betaalt u € 100 per gebeurtenis en voor de Europa Plus en Werelddekking betaalt u € 50 per gebeurtenis.

Zorgverzekeraar vergoedt volgens Nederlandse tarieven

Zoals hierboven staat, betaalt een zorgverzekeraar volgens Nederlandse tarieven. In landen waar medische zorg erg duur is, kunnen de medische kosten flink hoger zijn dan in Nederland. Dat komt bijvoorbeeld omdat er veel privéklinieken zijn, zoals in Spanje of Griekenland. Een zorgverzekeraar kijkt naar welke hulpverlening u heeft gehad en vergoedt de kosten die u daarvoor in Nederland zou maken. Zijn die medische kosten hoger dan in Nederland? Dan komt uw reisverzekering om de hoek kijken.

Bij medische kosten zo snel mogelijk contact opnemen

Wordt u opgenomen in een ziekenhuis en moet u daar een tijdje blijven, dan is het noodzakelijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt met de alarmcentrale van uw zorg- of reisverzekering. Het telefoonnummer van onze alarmcentrale is +31 020 651 56 49. Als u de reisverzekering van Zelf.nl heeft afgesloten, is het verstandig om dit telefoonnummer alvast in uw telefoon te zetten. Heeft u nog geen reisverzekering van Zelf.nl? Dan moet u beslist even verder klikken.

You may also like...

11 Responses

 1. J. Lagrand zegt:

  Beste Lars,

  In het artikel gebruik je de term “eigen risico” volgens mij onjuist. Standaard is er namelijk geen eigen risico, maar wel een “eigen bijdrage” van maximaal 350 Euro per jaar.
  Alleen mensen die weinig medische kosten maken kiezen soms voor een “eigen risico”, die vaak door hen zelf bepaald wordt, om de kosten voor de maandpremie te drukken.

  Deze termen worden tegenwoordig nogal vaak door elkaar gehaald.

  Met vriendelijke groet,
  Dhr. J. Lagrand

  • Lars zegt:

   Beste Meneer Lagrand,

   Bedankt voor uw reactie. Het verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage wordt hier uitgelegd:
   http://weblog.independer.nl/zorgverzekeringen/zorgverzekering-eigen-risico-of-eigen-bijdrage/.

   Standaard is het eigen risico van uw zorgverzekering € 350. Dat bedrag is voor iedereen in Nederland boven de 18 gelijk.

   Een eigen bijdrage komt staat naast het eigen risico. Dat is (een gedeelte van het bedrag) dat u zelf betaalt voor een genees- of hulpmiddel.

   Zelfs als het eigen risico is verbruikt, dan moet er alsnog een eigen bijdrage worden betaald. Vaak kan de hoogte van de eigen bijdrage worden afgevangen met een aanvullende ziektekostenverzekering.

 2. BCV zegt:

  Het telefoonnummer van de alarmcentrale moet zijn +31206515649.
  Er staat een nul teveel in de tekst.

  Met vriendelijke groet,
  BCV

 3. A.Wolf zegt:

  Ik ben 75 jaar en spreek, zoals ik geleerd heb, anderen aan met u.
  Ik bepaal verder zelf door wie ik mij met jij of jouw wil laten aanspreken.
  Ik vind uw vrijpostigheid, om naar mij toe, ongevraagd, te jijen en jouwen een vorm van onbeschaafd gedrag.
  U zegt verder, dat dit nodig is om elkaar beter te leren kennen. Laat ik daar nu net geen behoefte toe hebben.
  Ik heb mij verzekerd tegen bepaalde risico’s, omdat ik die zelf niet kan dragen, daar heb ik u voor uitgekozen, En dat is het!.
  Een vr gr van A.Wolf

  • W.Kobus zegt:

   Ls,
   ben het helemaal met de hr.A.Wolf eens.Zal wel komen,dat ik van dezelfde leeftijd ben.Heb van mijn ouders geleerd om netjes en beleefd te zijn.
   Daar is niks mis mee en het getuigt van respect.
   Nog een prettige dag verder en een vriendelijke groet W.Kobus

 4. Rick Boekee zegt:

  Ik ben het met A. Wolf helemaal eens.
  Dat ‘Jij’-‘Jouw’ en ‘Je’ wordt door steeds meer instanties opgedrongen.
  Zelf ben ik ook geen voorstander om dit ongevraagd te doen, zonder dat je elkaar nog nooit persoonlijk hebt gesproken.
  En nee, ik ben geen ouder persoon, maar gewoon nog maar 45 jaar.

 5. M.Vink zegt:

  Ook ik vind het respectloos om door een medewerker van mijn verzekeringsmaatschappij met jij en jou te worden aangesproken. Ik zal iedere medewerker van uw maatschappij aanspreken met u en ik verwacht dat dit wederzijds gebeurt.

  • Jac.Bouw zegt:

   Ik ben het ook met de heer Vink eens.Je zelf gedragen zoals het hoort er wordt al genoeg gejijt en gejout.Gewoon aanspreken wat mij altijd is bij gebracht

 6. Arthur Kuthe zegt:

  Geachte Zelf

  Heb geruime tijd geleden een autoverzekering bij Zelf.nl afgesloten. “Groene” kaart digitaal ontvangen en geprint..Daar ik naar landen reis waar een GROENE kaart vereist is,heb al 3 keer telefonisch verzocht om deze kaart in de groene kleur per post op te sturen.Uw call center heeft dit doorgegeven(zeggen ze!) en zij zouden daar voor zorgen.Echter steeds niets ontvangen.Men verschuilt zich nu achter de postbestelling.Zeer vreemd Niet professioneel en ook niet correct. Jammer zo een start te moeten maken bij Uw bedrijf.
  met groet,
  A.H.G.Küthe

 7. cleutjens zegt:

  Ben niet zo lang,bij U verzekerd maar over komen en het ontvangen van mij en de verzekeringen geef ik een tien.

 8. r van der loop zegt:

  Originele royementsverklaring nog steeds niet in bezit van de auto verzekering zoals belooft in de brief van 17 juli betreft 86535338