Politie op zoek naar kleine speurhonden

De Telegraaf meldt dat de politie is op zoek naar kleine honden die kunnen worden opgeleid tot speurhond. De rassen Jack Russell, Teckel en Poedel zijn zeer geschikt om in aanmerking te komen voor dit speciale opleidingstraject.


Politiehond

Gezocht: honden die naar school willen

Voor het speuren naar drugs, het zoeken naar lichamen en zelfs explosieven zijn vooral Teckels geschikt. “Deze dieren hebben een mooi lange speurneus”, aldus Jan Mast van de KNPV.

De Jack Russell is goed inzetbaar bij de opsporing van drugs tussen een mensenmassa. Het is een hond die niet snel schrikt en ziet er erg lief uit. De kans op vangst is dan ook erg groot. De Koningspoedel is weer heel slim.

Jan Mast en zijn collega’s van de KNPV zijn nu dringend op zoek naar eigenaren van honden die hun Jack Russell, Poedel of Teckel willen laten opleiden tot politiehond.

Actieve honden zijn gezonde honden

Het actief bezig zijn met honden is goed voor het welzijn van het dier. Of ze nu professioneel worden ingezet of regelmatig kunnen spelen en rennen met hun baasje, beweging hoort bij een goede zorg voor uw hond. Dat geldt ook voor de Proteq Dier & Zorg Verzekering. De ziektekostenverzekering voor honden en katten. Want hoe gezond het dier ook is, er kan altijd wat gebeuren. U hoeft zich dan in ieder geval geen zorgen te maken over de rekening van de dierenarts. In de maand maart profiteert u maar liefst van 25% korting op de premie van het eerste jaar.

Ook leuk om te lezen:

Welke hond past bij mij?

You may also like...

1 Response

  1. Amatdawoed, A.P.B. zegt:

    Hallo ik heb een jackrussel van 3 jaar en in bezit van een EG diploma van KC Delft hoop de VEG ook te behalen.Ik speur al een geruime tijd met Jip zo heet hij mijn jackrussel.Hij kan al wat onderdelen zoals: apporteren, vooruit sturen , afliggen uitzicht, zoeken en apporteren en de VZH programma . Ikzou graag met de sorteer tafel met hem willen trainen. Wel ben ik zeer geïnteresseerd om Jip te trainen als politiehond. Misschien is Jip wat u zoekt.
    Groet,
    Jip en Bud
    Tel. 0641738719