Populaire namen voor huisdieren

Tijger was in 2009 de meest gegeven kattennaam in Nederland. Bij honden was de populairste naam Max. Welk namen staan er nog meer in de top 10 van populaire namen voor een hond of kat?

Elk jaar doet Proteq Dier & Zorg onderzoek naar populaire honden- en kattennamen. Het onderzoek is in 2009 gehouden onder circa 100.000 lopende polishouders. De marktleider op het gebied van ongevallen- en ziektekostenverzekeringen voor honden en katten houdt het onderzoek sinds 2006. Dit jaar was Diesel de grootste stijger bij de honden en Kitty bij de katten. Kitty kwam alleen nog niet binnen in de top 10.

‘Menselijke’ namen

Martijn Meijlink van Proteq Dier & Zorg: “We zien dat er steeds vaker wordt gekozen voor een meer ‘ menselijke’ naam, zoals Sam, Bo en Max. Dit ligt in lijn met de uitkomsten van het TNS NIPO onderzoek waaruit blijkt dat huisdieren een steeds volwaardiger lid worden van het gezin, wat één van de belangrijkste uitkomsten was van het TNS NIPO-onderzoek dat wij recent hebben gedaan.”

De top 10 van katten- en hondennamen is:

Welke kat heet Kitty?

Top 10 kattennamen

1. Tijger(tje)
2. Tommy
3. Simba
4. Sam
5. Gizmo
6. Mickey
7. Luna
8. Minoes
9. Max
10. Mist

Heet dit hondje Max?

Top 10 hondennamen

1. Max
2. Luna
3. Bo
4. Diesel
5. Sam
6. Spike
7. Daisy
8. Beau
9. Lady
10. Senna

Verantwoord huisdierbezit

Proteq Dier & Zorg draagt als grootste dierenverzekeraar bij aan verantwoord huisdierbezit. Vrijwel alle kosten die worden gemaakt voor medische behandelingen van honden en katten als gevolg van een ongeval of ziekte worden gedekt. Betere zorg voor huisdieren wordt hierdoor mogelijk. Neem eens een kijkje op de site van Proteq Dier & Zorg.

You may also like...

9 Responses

 1. Rainer zegt:

  Onze kat heet Silly, op welke plaats zal die komen 🙂

 2. Daniëlle zegt:

  Onze hond heet Obama. Het is een zwart hondje en hij kijkt heel lief uit zijn ogen 🙂

 3. Annemieke zegt:

  Onze hond heet Tijs.
  Lekker origineel!

 4. Angela zegt:

  Onze hamster heet Troy. De vorige hamster (aaaahh) heette Rossi (kon alleen geen motorrijden).

 5. Jan zegt:

  Mijn poes heet Lara, want ze springt van het ene object naar het andere als ware ze Lara Croft 🙂

 6. Rainer zegt:

  Goed dat een poes zich naar z’n naam gaat gedragen, onze Silly doet wat dat betreft mee :)… Hadden we d’r nu ook maar Lara genoemd haha

 7. Yasmin zegt:

  onze hond heet Silke.
  Dat is een Frieze naam,
  Silke is dan ook een Friese-Stabij!!

 8. Tosca zegt:

  De mijne heten Pucca en (Hello) Kitty. Nu nog een naam vinden voor nummer 3 die vandaag toekomt, een grijze vondeling (gevonden door de buurman die ze zelf niet wil houden). Waarschijnlijk aan de deur gezet omdat ze kleintjes verwacht…

 9. kip zegt:

  onze hond heet max!!:D